Sancho Ayala i Rosamari Carulla s'imposen a la 12ª Curs de la Barca 

28/10/2019

La distància cursa ha tingut com a guanyador masculí Sergi Nunes, mentre que Núria Noguera i Antonia Argilés han compartit la victòria en dones

La Cursa de la Barca-Memorial Ramon Blanch ha coronat avui com a guanyadors Sancho Ayala i Núria Noguera, vencedors en la distància llarga d’una jornada celebrada a Vilanova de la Barca i que també ha ofert una prova curta i carreres infantils. En total, la cita ha aplegat prop de 300 participants.

Organitzada per l’Ajuntament de la població amb el suport d’uns 150 voluntaris, la cita era puntuable per a la Lliga Ponent en les dos distàncies que oferia, els 10 i els 5 kilòmetres, totes dos sobre un circuit que era en un 85% de terra i en un 15% d’asfalt. Un recorregut al qual els inscrits a la cursa llarga han fet dos voltes i en el que destaca una pujada de 450 metres al tram final. La resta del recorregut era força pla. 

A la cursa llarga, el veterà Sancho Ayala, un dels noms il·lustres de l’atletisme de Ponent, ha inscrit el seu nom com a guanyador masculí. L’atleta dels Fondistes Solsonès s’ha imposat amb un crono de 35.02, un minut pel davant del segon classificat, Joan Lladós (AE Els Tres Tossals), que ha fet 36.02, mentre que el tercer ha estat Josep Gardenyes (Xafatolls), amb 36.23. En dones, victòria de la inevitable Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu), que continua en ratxa. Avui ha marcat un temps de 39.13, clarament pel davant de les seves companyes de podi: Nuria Sus (Ekke), segona amb 43.34, i Roser Xipell (Corre i Vola), tercera amb 46.05.

Pel que fa a la prova curta, Sergi Nunes (Runners Balaguer) ha estat el més ràpid en homes amb una marca de 18.26, pel davant de Sergi Pascual (Xafatolls), segon amb 18.47, i d’Óscar Aran (Maiparem Alcarràs), tercer amb 19.23. En l’apartat femení, triomf compartit de Núria Noguera (Club Triatló Prosan) i Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners) amb un registre de 22.33, mentre que el tercer lloc ha estat per a Carla Guillén amb 23.38.

La prova llarga ha estat la primera que s’ha posat en marxa a les 10 del matí, mentre que la de la curta ha començat 15 minuts més tard, en tots dos casos des del davant del punt d’informació de la cursa. Hi ha hagut un punt d’avituallament d’aigua i begudes isotòniques al kilòmetre 5, i a l’arribada s’ha disposat d’aigua, isotònic i beguda amb gas, a més d’un esmorzar popular.

Tots els inscrits han rebut la bossa del corredor amb diferents obsequis i detalls. L’organització ha disposat d’assistència sanitària fixa al punt d’arribada, així com de servei de guarderia, guarda-roba, guarda-claus i dutxes al camp de futbol de gespa artificial, just en una de les entrades del poble, molt prop de la sortida de les curses.

Infolleida