Rosselló organitza la cinquena edició de la prova de descens en BTT per a categories escolars i puntuable per al Campionat de Catalunya

27/04/2022

Se celebrarà aquest dissabte, dia 30 d’abril, al circuit Xavi Bonet amb la participació d’un centenar de ‘riders’

El diputat Joan Gilart; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Rosselló, Joan Andreu Urbano, i el president de la Penya Ciclista Colomina i membre de la Junta de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Roca, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de la 5a Mini DH Serra de Rosselló, que se celebrarà el dia 30 d’abril al circuit Xavi Bonet de Rosselló.

 

Es tracta de la quarta cursa puntuable per al Campionat de Catalunya d’aquesta especialitat de descens de BTT DH&Enduro en categories escolars, que van des dels benjamins fins als infantils.

 

El traçat, que ha estat qualificat per Josep Roca com “un dels millors de Catalunya”, té una distància de 700 metres. Tècnicament, es tracta “d’una trialera amb graons i salts. Cal tenir en compte que els més petits baixen amb el pare al costat corrent i ajudant-los si convé”, ha explicat Joan Andreu. Així, ha afegit que entre els més grans que fan tots sols els descens i els més petits hi pot haver una diferència de 4 minuts en el cronometratge a l’arribada.  

 

Per la seva banda, Joan Gilart ha destacat que amb aquest tipus de competicions es promociona l’esport de formació, que són la llavor del que pot ser el món de la competició d’aquí a uns anys.

 

Com en anteriors edicions, s’espera la participació d’un centenar de nenes i nens procedents de Catalunya, l’Aragó, Andorra i França. En total, els organitzadors estimen que Rosselló acollirà unes 600 persones el dia de la competició.

Infolleida