Pablo Hasel anuncia que no marxarà a l'exili i afrontarà la presó

20/06/2020

La plataforma 'Llibertat Pablo Hasel' ha convocat concentracions de suport a diferents punts de l'Estat el dia 4 de juliol

El cantant Pablo Hasel ha dit aquest divendres que no fugirà de la presó però que tampoc s’hi presentarà voluntàriament. Ha descartat l’opció de l’exili ja que segons ha dit no es penedeix de les expressions escrites a Twitter i que li han costat dues sentències en ferm de l’Audiència Nacional. En concret, aquest tribunal l’ha condemnat a presó per enaltiment del terrorisme i per injúries i calúmnies a la corona i als cossos de seguretat. Hasel va ser condemnat el 2014 a dos anys de presó i el passat 8 de juny, el Tribunal Suprem va desestimar els recursos que condemnava al raper a 9 mesos i un dia amb l’agreujant de reincidència.

A més de les dues sentències fermes per enaltiment del terrorisme, Hasel també ha estat condemnat a sis mesos de presó per un delicte de lesions a un periodista de TV3 i a dos anys i mig per haver agredit un home que va declarar com a testimoni en un judici per una presumpta agressió d’un guàrdia urbà a un menor. En aquest últim cas, el raper declara que va ser aquest mateix home qui el va anar a buscar a casa seva i s’hi va encarar.

La plataforma ‘Llibertat Pablo Hasel’ ha convocat concentracions de suport a Lleida, Barcelona, Madrid i a altres indrets de l’Estat el proper 4 de juliol.
RICARD GÓMEZ