Nit màgica a Torrefarrera amb la Cavalcada del Camarlenc

12/12/2023

El Grup ICG, a través de la Fundació ICG, torna a organitzar, conjuntament amb l’Ajuntament de Torrefarrera, la Cavalcada del Camarlenc i la recollida de la carta als Reis Mags d’Orient a les seves instal·lacions, amb l’objectiu de continuar fent que els més menuts visquin amb molta intensitat l'esperit de les festes de Nadal. La Cavalcada també compta amb la col·laboració de dues empreses més del parc empresarial de Torrefarrera: Albert Soler Subministraments i Store by La Perfumeria

La Cavalcada, que se celebrarà el pròxim 27 de desembre, comptarà amb més figurants i espectacles respecte als d’anys anteriors, i es desenvoluparà al llarg de tres hores en lloc de les dues que durava fina ara. Hi haurà diverses carrosses i figurants que formaran part de la cercavila.  A més, com cada any, les instal·lacions del Grup ICG tindran fantàstics efectes d’il·luminació i de música tot buscant la creativitat i la innovació, i acolliran els Camarlencs amb la Bústia Reial, perquè els més menuts puguin fer arribar la carta als Reis. En lliurar la carta, els nens i nenes rebran l’entrada pel Parc de Nadal que organitza l’Ajuntament de Torrefarrera -que se celebrarà al Pavelló municipal Manel Bosch entre els dies 28 de desembre i 3 de gener-; així com el tiquet per gaudir d’una xocolata desfeta amb melindros que se servirà en unes carpes muntades a l’exterior. 

 

El cartell de la Cavalcada 

 

El cartell de la Cavalcada d’aquest any incorpora el dibuix de la guanyadora del concurs de cartells que s’ha celebrat per aquest motiu i on hi han participat prop de quaranta alumnes d’escoles de la comarca del Segrià. La guanyadora ha estat una alumna d’Educació primària de l’Escola La Creu de Torrefarrera. I els altres 3 finalistes pertanyen als col·legis de Lleida Mater Salvatoris (2), i Arabell (1).  

 

Carrosses i un gran nombre d’espectacles 

 

La Cavalcada comptarà amb cavalls il·luminats, xanquers, fades gegants, ballarines amb paraigües il·luminats, equilibristes sobre esferes amb bengales, fades de terra, un  ball aeri amb cintes, màquines de neu i de fum i un espectacle final de focs artificials. També hi haurà la participació de les majorettes, un grup d’animació de follets, el grup de batucada Batucats de l’ala d’Aitona, i grups de dansa i twirling dels pobles veïns i de rítmica del Club Natació Lleida, entre d’altres. A la Cavalcada hi participaran un bon nombre de carrosses entre la dels camarlencs, les del Grup ICG, les de l’Albert Soler Subministraments i l’Store by La Perfumeria, així com la de l’Associació cultural Re-sona de Torrefarrera. 

 

Xocolatada per a 3000 persones 

 

En el decurs del lliurament de la carta dels Reis als Camarlencs s’oferirà xocolata desfeta amb brioix coca per als assistents en unes carpes muntades a l’exterior de les instal·lacions d’ICG. S’elaborarà xocolata per a unes 3000 persones, ja que l’any anterior l’assistència es va acostar a aquesta xifra. La xocolatada la realitzarà l’Associació Amics de la Cuina de Torrefarrera i es farà amb foc a terra utilitzant una cassola de 3 metres de diàmetre, 400 litres de llet i 150 kg de cacau en pols. 

  

Data, horaris i recorregut de la Cavalcada  

 

La Cavalcada del Camarlenc se celebrarà com és ja tradició el dia 27 de desembre, l’endemà de Sant Esteve i el dia abans d’obrir el Parc de Nadal. La cercavila començarà a les 17:00 hores sortint de l’Ajuntament de Torrefarrera. Passarà pel carrer Major, carrer Segrià, carrer Verge de Montserrat, avinguda Lleida, rambla Sant Jordi, carrer Sant Jordi, carrer Gran Via; accedirà al polígon per l’N-230, fent una parada a l’Albert Soler, carrer Mestral, i una altra a l’Store by La Perfumeria, abans de la seva arribada a ICG Softwareprevista a les 18:00 hores. Un cop allí, els Camarlencs i el seu seguici accediran al hall d’ICG i els infants podran lliurar-los-hi en persona la carta als Reis Mags. La previsió és que finalitzi al voltant de les 20:00 hores, després de tres hores d’espectacles i diversió.  

 

Un esdeveniment que es va iniciar l’any 2011 

 

La Cavalcada del Camarlenc i el lliurament de la carta als Reis, que organitzen el Grup ICG i l’Ajuntament de Torrefarrera, se celebra des de l’any 2011 i s’ha convertit en un esdeveniment nadalenc de referència a la comarca del Segrià, sinònim d'il·lusió i màgia per a grans i petits i d’espai per gaudir en família. La Cavalcada acull cada any infants procedents de diverses poblacions del Segrià com Torrefarrera, Alpicat, Rosselló, Alguaire, Almenar, Torre-Serona i Lleida, entre d’altres. L’any passat més de 600 nens i nenes van gaudir d’aquesta festa.  

Infolleida