L'exalcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, a judici per l'1-O

28/06/2019

L’exalcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, seurà al banc dels acusats per la seva presumpta col·laboració en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Segons l'escrit de Fiscalia, Serra va instruir a una multitud de veïns sobre com actuar per evitar que les forces de l’Estat s’emportessin les urnes, i a la vegada va avisar-los sobre les tanques, tractors i objectes que s’havien instal·lat als voltants del Centre Cultural Lo Casino, on es van fer les votacions.

L’ara exalcalde, que el passat 23 de gener es va acollir al dret de no declarar, quan va ser citat davant del jutge com a investigat, es mostra sorprès ja que assegura que Fiscalia encara no l’ha notificat, i que s'ha assabentat de la notícia a través dels mitjans de comunicació.

Serra diu que l’escrit de Fiscalia està tergiversat i que obvia paraules i frases que convidaven als veïns a actuar de forma pacífica i tranquil·la.

La Fiscalia provincial de Lleida demana una multa de 21.600 euros així com una inhabilitació per ocupar càrrecs públics d’un any i tres mesos.


FOTO: Segre

Joan Llompart