L’almacellenca i jove directora de cinema Marta González de la Vega, guanyadora del 6è Drama Pitching Lab

26/09/2019

L’almacellenca i jove directora de cinema Marta González de la Vega, guanyadora del 6è Drama Pitching Lab que organitza el Drama International Short Film Festival, el certamen de curtmetratges més important de Grècia i del Sud-est d'Europa

La jove directora d’Almacelles Marta González De La Vega ha guanyat el premi més important del 6è Drama Pitching Lab que organitza el Drama International Short Film Festival, el certamen de curtmetratges més important de Grècia i del Sud-est d'Europa.

Al llarg d’una setmana, els catorze cineastes seleccionats provinents dels Estats Units, Corea, Regne Unit, Grècia, Alemanya, Espanya i Bulgària van desenvolupar els seus respectius projectes i els van presentar davant un panell de productors potencials. La jove cineasta va presentar el seu tercer projecte de curtmetratge “The Valdomeros”, ambientat a la postguerra asturiana. El guió s’inspira en la història real de la família que va marcar el destí de la localitat costanera de Llastres: els Victorero. Sis germans, una fortuna feta a Mèxic i un poble enfonsat en la misèria són l’escenari d’aquest drama històric que es rodarà el proper 2020.

El Greek Film Center, membre fundador de la European Film Promotion i principal entitat cinematogràfica a Grècia, ha valorat positivament l’originalitat i la singularitat del projecte i ha decidit atorgar el premi més quantiós del certamen a la jove lleidatana, que se situa en primer lloc respecte als altres dos guanyadors: “An Unfortunate Privilege”, projecte procedent de Los Angeles, i “Wild Child”, que es rodarà a Hong Kong.

Al mateix temps, l’alcalde d’Almacelles Sr. Josep Ibarz, ha volgut felicitar el premi i la trajectòria de la cineasta almacellenca amb l’entrega de la distinció Melcior de Guàrdia, un reconeixement als almacellencs que hagin destacat positivament en algun àmbit, com ara la cultura, l’esport o l’emprenedoria.

Marta González s’ha mostrat molt orgullosa per l’entrega d’aquest reconeixement i ha fet avinent que està treballant en aquests moments amb la recopilació d’informació històrica sobre Almacelles. Aquesta població serà el principal eix sobre el qual es desenvoluparà el seu primer llargmetratge, i ara està en ple procés de confecció d’idees per fer un guió.

Infolleida