L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, es manifesta contra el canvi climàtic a Bèlgica

28/06/2019

Des del mes de febrer, estudiants i adolescents belgues venen manifestant-se de manera continuada en tots els pobles i ciutats del país, contra el canvi climàtic. L’escena es repeteix de manera regular i és normal veure com cada dijous, i d’ençà de les eleccions europees, cada divendres des de fa mesos, surten de classe cap al carrer per reclamar als adults que facin alguna cosa per no deixar-los un planeta més difícil d’habitar.

Aquest moviment cada vegada és més ampli. Amb el nom Youth for Climate (Joves pel Clima) han creat perfils de Facebook i Instragram i han escampat les seves protestes per diversos països d’Europa, com França, Alemanya i Holanda. I sobretot Suècia, on va sorgir l’espurna que va encendre la motivació d’aquests milers d’estudiants. Greta Thunberg té 16 anys i l’agost del 2018 va protagonitzar la primera vaga d’estudiants en contra del canvi climàtic a les portes del Parlament de Suècia. Des d’aleshores altres joves d’arreu d’Europa li han pres el relleu. Com a Bèlgica, on el moviment qualla cada vegada més gràcies a dues noies, Anuna de Wever i Kyra Gantois, que van llançar la primera convocatòria a principis d’any. Va ser la primera pedra perquè cada dijous siguin més.

L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, s’hi ha volgut afegir en una d’aquestes concentracions contra el canvi climàtic a la ciutat d’Anvers, i donar ple suport a totes aquelles iniciatives i mobilitzacions per conscienciar a la societat, i molt especialment, als governants, de la importància vital de començar a actuar per frenar el canvi climàtic que ens està afectant cada cop més.

InfoLleida