L’Ajuntament de Rosselló celebra el primer ple telemàtic de la seva història

24/04/2020

Més d'una vintena de rossellonins han seguit el ple en directe per Youtube

El consistori rosselloní ha celebrat aquest migdia el primer ple telemàtic dels seus 41 anys d’història democràtica. La reunió ha arrencat a les 12h amb dos punts principals: l’aprovació tant de la liquidació del 2019 com del pressupost del 2020, marcat per la crisi sanitària de la Covid-19 que ha estat present a tots els punts del ple amb l’alcalde, Josep Abad, explicant detingudament totes les mesures que han anat prenent aquests dies i també les previsions del futur. Pel que fa a les mesures adoptades, l’alcalde, ha destacat l’adquisició de 8.000 mascaretes quirúrgiques que arribaran la setmana que ve i més de 1.000 litres de gel hidroalcohòlic.

Pel que fa a la liquidació dels comptes del 2019, s’han aprovat per unanimitat després d’haver tancat l’any amb un romanent de tresoreria de més d’1.000.000 d’euros complint l’estabilitat pressupostària. D’altra banda, l’equip de govern ha posat en valor que el pressupost del 2020 continua dedicant 1 de cada 4 euros a les actuacions socials i s’ha pres el compromís d’incrementar aquestes dotacions, cosa que ha estat reclamada per ERC, que s’ha abstingut en la votació considerant els pressupostos del 2020 continuistes i trobant a faltar alguna partida d’emergència social.

La representant de Republiquem Rosselló, Cristina Pena, que ha tingut problemes tècnics durant el ple, també s’ha abstingut. El pressupost del 2020 supera els 3 milions d’euros i s’incrementa en un 10’6% respecte del pressupost inicial de 2019. Això sí, cal tenir en compte, tal com ha indicat l’alcalde, que patirà unes modificacions considerables tant pel que fa als ingressos com pel que fa les despeses. En aquest sentit Abad ha deixat clar que està subjecte a modificacions.

Finalment, el pressupost d’aquest 2020 ha sortit endavant amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Tot i això, Bosch, s’ha posat a disposició de l’alcalde i l’ha felicitat per diverses de les decisions i mesures presses aquests dies com per exemple el complement salarial ed 150 euros pels treballadors locals. També per la previsió en l’adquisició de mascaretes i gels desinfectants, productes dels quals l’Ajuntament disposa d’un bon stock. Així mateix, el líder de l’oposició ha proposat al govern una bonificació de l’IBI de comerços i bars així com també la suspensió del pagament de les terrasses a aquests darrers. L’alcalde ha agraït la petició d’aquestes mesures i ha assegurat que “ja estaven contemplades”.

El consistori rossellonenc es mostra convençut que la salut financera de l’ajuntament ha de ser invertida en benefici de la ciutadania. “Les administracions locals hem de fer de motor d’activació d’una situació econòmica i social que ningú volia i ens ha tocat viure”, afirmava el 1r Tinent d’Alcalde, Manel Plana.

Més d’una vintena de rossellonencs han seguit el ple per Youtube gràcies a Localret, un consorci format per administracions locals de Catalunya per fomentar el desenvolupament de xarxes i serveis de telecomunicacions amb l’objectiu de millorar l’acció dels governs locals.
Ràdio Rosselló