La intel·ligència artificial arriba al pàdel

07/03/2024

El club WAPS és una de les 30 entitats d'Espanya que ha adquirit aquesta tecnologia

La tecnologia avança a passos agegantats i, en aquesta era de digitalització i innovació constant, el món dels esports no es queda enrere. El pàdel, un esport que els darrers anys ha viscut un autèntic auge, ha vist néixer una nova estrella en el seu firmament tecnològic particular: aiball, la nova start-up catalana que promet canviar la manera com entenem, juguem i ens relacionem amb el pàdel.

El cervell darrere d’aquesta iniciativa són dos joves emprenedors, Jordi Fortuny de Balaguer i Miquel Teixidó de Fraga, acompanyats d’un equip de ments matemàtiques i enginyeres que han donat vida a la nova plataforma. El seu objectiu és clar: posar la intel·ligència artificial al servei dels amants del pàdel, ja sigui que siguin jugadors novells o professionals.

El funcionament d’aiball és tan fascinant com efectiu. Mitjançant càmeres estratègicament ubicades a les pistes de pàdel, la intel·ligència artificial desenvolupada per aquest equip identifica jugadors i pilotes i analitza cada partit o entrenament al mil·límetre. El resultat és un ventall de dades i recomanacions que abans només es podien imaginar o intuir. Des de l’estiu del 2023 qualsevol persona apassionada per aquest esport pot accedir a un nivell d’anàlisi i comprensió del joc que abans semblava reservat únicament als mestres de la disciplina. 
LERINFORM