La censura a Puigverd de Lleida canvia de data i haurà de votar-se l’1 de juliol

19/06/2024

Abans del ple de la moció de censura, se n’ha convocat un altre el dia 20 de juny per sotmetre a aprovació el pressupost municipal

La moció de censura per destituir l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, i nomenar al seu lloc la regidora de Junts Úrsula Barrufet s’haurà de sotmetre finalment a votació el dia 1 de juliol, després que l’ajuntament convoqués el ple el 24 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan. El canvi de data arriba després que ho reclamessin els tres edils de Junts que promouen el relleu de Solsona, amb el suport de les tres regidores d’ERC i l’únic del PSC.

Van al·legar que la normativa electoral exigeix celebrar la sessió el desè dia hàbil després d’haver-la registrat al consistori, la qual cosa impedeix convocar-la en un festiu. La moció de censura es va presentar el passat 7 de juny, hores després d’un ple per expulsar del grup municipal de Junts l’alcalde, suspès de militància des de la seua detenció el 8 de març, i de l’únic regidor del partit que li ha donat suport des d’aleshores.

Un ple abans d’aquesta data

Abans del ple de la moció de censura, se n’ha convocat un altre el dia 20 de juny per sotmetre a aprovació el pressupost municipal. Hi ha hagut diversos intents fallits de tirar-lo endavant en els últims tres mesos.
Infolleida