Joan Talarn felicita Vilanova de Segrià per “fer poble” amb el Parc de Les Caragolines

09/10/2021

El president de la Diputació ha inaugurat un espai que rep el seu nom de les dos caragolines que es van crear durant la pandèmia per fomentar les activitats a distància entre els infants i que sorgeix d’un procés de pressupostos participatius.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit avui la inauguració del Parc de Les Caragolines de Vilanova de Segrià.
L’estada de Joan Talarn a Vilanova de Segrià s’ha iniciat a l‘Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde Jordi Figuerol i la resta de membres del consistori, a més de les pubilles i hereus de la localitat, de presidents de les associacions locals i alcaldes de municipis veïns, entre ells l’alcalde de Corbins i diputat, Jordi Verdú, i l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco. Des d’allí s’han traslladat al Parc de Les Caragolines, ubicat al Camí d’Alguaire, on han descobert la placa inaugural abans de fer una visita.
En la seva intervenció, Joan Talarn ha felicitat els veïns i veïnes, especialment els infants, per poder gaudir d’una nova instal·lació dedicada al lleure i a l’esport, un espai que ha de servir per “fer poble” i “socialitzar”. El president de la Diputació també ha destacat que “la feina dels alcaldes és mirar de buscar la felicitat dels seus veïns i veïnes, i avui es veu representat en aquest parc i la pista de pàdel”. A més, ha assegurat que “és un goig veure un projecte així, que sorgeix de la participació dels veïns”. Per últim, Talarn ha volgut felicitar també a l’equip municipal per la posada a punt del parc.
L’alcalde Jordi Figuerol ha explicat que avui és un dia important perquè des del dia que la pandèmia va aparèixer “ens hem fet conscients del valor que te la comunitat, els amics i els veïns”. Aquest sentiment ha comportat, encara més, la necessitat de “crear punts de trobada i nous espais on poder fem poble, ens sentim segurs i ens puguem relacionar, com el Parc de Les Caragolines”. Així, ha agraït a la Diputació de Lleida la seva gestió “per poder avançar en la construcció dels municipis”.
L’equipament inaugurat avui és un parc infantil, apte per a nens i nenes de fins a 10-12 anys, que ve a complementar un altre parc ja existent en una altra zona del municipi i que està dedicat a infants més petits. Aquest nou parc s’ha finançat amb fons del Pla d’Inversió Local.
El Parc de Les Caragolines deu el seu nom a que, durant la pandèmia, per tal de promocionar activitats entre els més petits, es van crear dos caragolines que donaven nom a les propostes que es plantejaven des de la distància. Ara, aquestes caragolines han quedat incorporades al dia a dia de Vilanova de Segrià en forma d’una zona d’esbarjo on també s’hi ha instal·lat una pista de pàdel, que va ser el projecte guanyador del procés de pressupostos participatius del 2020, l’execució del qual es va veure retardada arran de la pandèmia. L’objectiu de la creació del parc és generar espais al carrer que potenciïn la interacció entre la ciutadania.
Diputació de Lleida