Iter5 organitza la #Confinakids, una iniciativa esportiva i solidària a benefici de Càritas

22/04/2020

Se celebrarà diumenge vinent amb l’esport i el dibuix com a eixos i amb el suport de diferents empreses i cases comercials

Els nens i nenes seran els grans protagonistes d’una nova proposta esportiva, lúdica i solidària organitzada per Iter5 amb el suport de Xavi Thai Assessor Esportiu que se celebrarà diumenge vinent, 26 d’abril, sota el nom de #Confinakids. La jornada tindrà caràcter 100% solidari i tot el que es reculli es destinarà a les beques menjador de Càritas Diocesana de Lleida.

La cita ve a prendre el relleu de la #ConFinaRun celebrada el passat 5 d’abril. En aquella ocasió, era una proposta per a gent de totes les edats i el repte era córrer sense sortir de casa a benefici de l’IRB Lleida. Ara el protagonisme recau en els més petits, un sector que és dels que més està patint l’actual situació de confinament i al qual se li vol oferir l’oportunitat de fer esport d’una manera lúdica i complementada amb altres activitats. I tot plegat, sense oblidar el vessant solidari, més encara en uns moments en què la crisi sanitària ha provocat un augment de la demanda de les beques menjador que gestiona Càritas.

Així, la cita va adreçada al sector d’edat dels 0 a 16 anys. Els participants podran optar  entre qualsevol modalitat, com córrer (la distància que es vulgui, sobre cinta, a la terrassa, al balcó, al jardí,...), amb una cullera i un ou a la boca, a la pota coixa, amb els peus junts saltant com una granota, per parelles (fent la carretó, amb els cordons lligats amb la sabatilla del germà, amb els ulls tapats i el germà fent de guia,...). Qualsevol possibilitat és bona, ja que el que es tracta és de divertir-se i fer exercici.

Les inscripcions es poden fer amb una aportació voluntària a la web d’Iter5 (https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1476), on a més hi ha l’opció de descarregar-se un dorsal que, posteriorment, els participants es podran imprimir per pintar-lo i decorar-lo al seu gust. I de la mateixa manera, es podran descarregar una medalla al·lusiva que també podran pintar al seu gust. També es demana que facin dibuixos amb motius solidaris de cara als infants que seran beneficiaris de l’ajut.

Quan ho tinguin fet, podran pujar la/les foto/s del dorsals i del/s dibuix/os a les xarxes socials d’Iter5 amb el hashtag #confinakids i etiquetant @Iter5 (no cal que surtin els/les nens/nenes). No cal dir que, per acabar de fer la festa completa, els participants es podran disfressar com més els hi agradi.

Els participants que facin una donació igual o superior a 5 euros, rebran una bossa del corredor amb diferents obsequis de les empreses i firmes que s’han volgut adherir a la proposta. Així, la firma de roba esportiva Àltan Wear col·laborarà amb una samarreta tècnica d’obsequi per a cada participant (un detall que lliurarà quan acabi el confinament a les seves botigues de Balaguer, Tàrrega i Lleida); Plusfresc Lleida aportarà un suc de fruites que es podrà recollir en anar a les botigues; Wala ofereix un codi descompte per fer compres online a www.walashop.com; Font Puericultura, un descompte per a la compra online a través de la seva web (www.fontweb.cat); i Comercialitzadora Torres Energia, un llibre per pintar.

 

Infolleida