Els pagesos de Torres de Segre s'ajudaran entre ells i colliran la fruita del que pugui contagiar-se de Covid-19

27/04/2020

Iniciativa solidària de veïns i l'Ajuntament, que també habilita un espai de triatge i un altre d’aïllament per acollir temporers afectats durant la campanya de la fruita

L’Ajuntament de Torres de Segre i diversos pagesos del municipi han impulsat una iniciativa solidària per ajudar els agricultors que puguin ser positius en COVID-19 durant la campanya de la fruita. La idea és crear un grup de voluntaris que oferiria suport als companys afectats i desenvoluparia les tasques requerides en les seves explotacions agràries mentre sigui necessari.

En cas de contagi per coronavirus i durant el període de baixa laboral, aquesta proposta permetrà poder tirar endavant la collita de la fruita i desenvolupar la campanya agrària amb la màxima normalitat possible. Així doncs, la iniciativa donaria una solució temporal a un pagès que com a treballador autònom tindria dificultats en gestionar la seva finca, i fins i tot, en coordinar els seus treballadors contractats.

“Cal analitzar possibles escenaris, actuar amb previsió i anticipar-se als problemes que també poden donar-se al sector agrícola. Desitgem no haver de recórrer a aquesta ajuda solidària entre companys, però volem sumar el màxim de gent i oferir col·laboració als pagesos que ho puguin necessitar.”, afirma Joan Carles Miró, alcalde de Torres de Segre.

Les persones interessades en adherir-se al grup poden contactar al telèfon de l'Ajuntament: 973796005.

Triatge i aïllament en equipaments municipals

Seguint les mesures i les recomanacions establertes davant de l'emergència sanitària l'Ajuntament de Torres de Segre ha començat a habilitar dos espais a la vila per atendre els temporers de la campanya de la fruita que es vegin afectats per coronavirus. Per una banda, la sala polivalent de l'alberg municipal es destinarà a espai de triatge per a persones que presentin símptomes relacionats amb la COVID-19. Per una altra banda, el pavelló poliesportiu disposarà tant d’una zona de descans amb 50 llits com una de menjador per acollir els casos positius confirmats que hagin de passar la quarantena.

Infolleida