El reciclatge al Segrià va augmentar més d'un 30% al 2018

18/04/2019

Els nous sistemes de recollida selectiva i la conscienciació ciutadana, les claus del canvi

Durant l’any 2018 s’han implantat dos nous sistemes de recollida als diferents municipis del Segrià. Entre finals de juliol i principis d’agost es va instaurar el sistema amb illes d’aportació a 15 municipis i entre l’ 1 d’octubre i mitjans de desembre es va establir el sistema porta a porta als 22 municipis restants.

Al mes de gener del 2018 , el percentatge de resta produït era del 80%, en canvi, les xifres del més de desembre del mateix any mostren una reducció d’aquesta fracció situant-la al 48%.

On més s’ha notat el canvi de recollida selectiva ha set en la matèria orgànica i en la fracció d’envasos lleugers, on les dades mostren un augment de tones recollides del 270% i del 219% respectivament, comparant el mes de juliol i el de desembre de 2018.

El gràfic següent mostra l’evolució anual de la fracció resta, que tendeix a disminuir amb la incorporació dels nous sistemes de recollida. Al finalitzar l’any i amb els dos sistemes instaurats a la totalitat dels municipis, el total de tones produïdes de les fraccions reciclades supera en quantitat a les tones de resta produïdes.

InfoLleida