El president de la Diputació visita Corbins, Almenar i Puigverd de Lleida

22/03/2022

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat avui els municipis de Corbins, Almenar i Puigverd de Lleida. El president ha pogut observar algunes de les inversions dutes a terme pels diferents municipis i les quals han estat subvencionades, en part, amb plans i subvencions provinents de la Diputació de Lleida.

En aquest sentit, Talarn ha afirmat que “invertir als municipis petits és una aposta per l’equilibri territorial i la lluita contra el despoblament. Els pobles necessiten els ajuts de les administracions superiors per disposar d’equipaments i serveis que facin més accessible, rendible i viable la vida als municipis”.

La primera visita de l’itinerari ha estat a Corbins on, juntament amb l’alcalde, Jordi Verdú, i regidores i regidors, han visitat la llar d’infants i l’escola del municipi. Talarn ha destacat que Corbins és un clar exemple de municipi al servei de la ciutadania “que més enllà de treballar perquè tinguin els serveis necessaris, tenen també un objectiu clar a favor de les activitats culturals, socials i esportives. Una aposta important per aconseguir l’objectiu que busca tot ajuntament, esdevenir un projecte de vida per a tots els veïns i veïnes del poble”.

La següent aturada ha estat al municipi d’Almenar. Un cop signat el llibre d’honor, Talarn ha visitat, juntament amb l’alcaldessa, Teresa Malla, i la resta de membres del consistori, el projecte de senyalització patrimonial i turística dels punts d’interès del nucli d’Almenar, finançat pel Patronat de Promoció Econòmica; i l’arranjament de la plaça 11 de Setembre. Talarn ha destacat la importància històrica que té per a les terres de Lleida el municipi d’Almenar, “un municipi en el qual es desenvolupa una gran activitat cultural i social i que, a més, és un exemple de gestió energètica per a molts municipis del territori, especialment ara que estem en temps de sobirania i comunitats energètiques”.

La ruta pel Segrià ha finalitzat a Puigverd de Lleida, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Sandra Barberà, i els regidors i regidores del municipi. El president ha visitat la zona on es vol fer una ampliació de les instal·lacions municipals esportives. “Renovar i millorar els equipaments públics i millorar els accessos dels nostres municipis són accions que ens ajuden a arrelar la ciutadania al territori, eviten el despoblament i creen noves oportunitats”.
Infolleida