El monestir d’Avinganya torna a obrir portes aquest cap de setmana

20/12/2019

Durant el proper any 2020 es mantindrà l’obertura del monument més important del Segrià en descampat amb la mateixa freqüència del primer i tercer cap de setmana de cada mes

El monestir d’Avinganya, situat a 2 km de Seròs i propietat de la Diputació de Lleida, obrirà aquest cap de setmana en l’horari habitual de 10.30 hores a 13.30 hores per darrer cop durant el 2019.

 

Durant el proper any 2020 es mantindrà l’obertura del monument més important del Segrià en descampat amb la mateixa freqüència del primer i tercer cap de setmana de cada mes.

 

Amb motiu de les festes nadalenques, durant el mes de gener només s’obrirà el cap de setmana dels dies 18 i 19. Cal recordar que, per a grups, es poden fer visites a demanda ateses per la secció d’Arqueologia de la mateixa Diputació de Lleida.

 

Es tracta del primer convent trinitari de la Península Ibèrica (s. XIII-XIX), amb la reforma efectuada per la família Montcada en el segle XIV i la barroca del segle XVII com a elements més espectaculars, sense oblidar les restes àrabs com a precedent agropecuari del vell monestir.

 

El visitant podrà gaudir gratuïtament del monument, dels dos audiovisuals que li expliquen de manera lúdica i entenedora, la història i singularitat del lloc, així com rebre informació per poder visitar d’altres jaciments singulars del Baix Segre com Bovalar, Roques de Sant Formatge, Genó, Carratalà o Gebut, entre d’altres que conformen el ric patrimoni desconegut que té la subcomarca segrianenca.

Infolleida