El Consell Comarcal no incrementa les despeses dels càrrecs polítics, que es mantenen en xifres de l'anterior mandat

24/07/2023

L’ens tindrà com a vicepresidents Manel Ezquerra (vicepresident primer), Joan Carles Miró (segon), Sebastià Ribes (tercer) i Pere Puiggròs (quart).

El Consell Comarcal del Segrià ha donat llum verda, aquest dilluns, al nou cartipàs 2023-2027, en què destaca que les despeses dels càrrecs polítics es mantenen amb les mateixes retribucions que les del passat mandat 2019-2023.

Aquesta i altres mesures han estat aprovades durant el Ple organitzatiu del nou mandat, celebrat a la Sala de Plens del Consell sota la presidència de David Masot.

La sessió ha començat amb l’aprovació del règim de sessions, horari i funcionament del Ple de la corporació i de la Junta de Portaveus. Segons aquest, les sessions ordinàries del Ple es faran els divendres de la primera setmana dels mesos parells a les 10.00 hores, i el primer ple ordinari tindrà lloc el dia 4 d’agost.

A continuació s’ha aprovat el nomenament dels quatre vicepresidents, que són Manel Ezquerra (vicepresident primer), Joan Carles Miró (segon), Sebastià Ribes (tercer) i Pere Puiggròs (quart). També s’ha procedit a designar els diferents caps d’àrea. Així, Joan Carles Miró estarà al capdavant de Serveis Socials, Benestar Social i Família; Pere Puiggròs, de Règim Interior, Hisenda i Economia; Maria Teresa Cullerés serà la cap d’Ensenyament; Sebastià Ribes encapçalarà Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat; Álvaro Boque serà el responsable de Joventut, Cultura i Esports; i Manel Ezquerra, Promoció Econòmica i Turisme.

De la mateixa manera, s’ha acordat crear sis comissions informatives de caràcter permanent, que seran les de Règim Interior, Hisenda i Economia; Ensenyament; Serveis Socials, Benestar Social i Família; Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat; Joventut, Cultura i Esports; i Promoció Econòmica i Turisme. Pel que fa a les sessions ordinàries del Consell de les Alcaldies, es faran els dijous de la darrera setmana dels mesos senars a les 10.00 hores.

Un altre dels punts aprovats ha estat el referent a l’establiment del règim de retribucions i assistències dels membres electes del Consell Comarcal. En aquest sentit, cal destacar que les retribucions no s’augmenten, de manera que seran les mateixes que les establertes durant l’anterior mandat.

També dins aquest capítol de les retribucions, s’ha aprovat el règim d’assignacions als grups polítics comarcals, de manera que s’ha assignat una dotació fixa de 30 euros mensuals per a cada grup polític i una dotació fixa de 30 euros mensuals per conseller/a.

Infolleida