El Consell Comarcal del Segrià demana que s'inclogui Catalunya a les zones afectades pel temporal Filomena

05/03/2021

També aprova una moció de suport a la Llei trans*.

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat per unanimitat instar el Govern espanyol a reconèixer Catalunya com a zona greument afectada per la tempesta de neu generada per la borrasca Filomena i la posterior ona de fred, que va afectar sobretot les comarques del Segrià i les Garrigues, i a incloure-la en el paquet d’ajudes als damnificats aprovat en el Consell de Ministres del dia 19 de gener de 2021. La moció, d'Unió de Pagesos, també demana incloure Catalunya en les compensacions previstes per danys personals, materials i en establiments agraris, entre altres, així com poder acollir-se a les mesures fiscals compensatòries. El ple també ha aprovat, amb l'abstenció del PSC i el PP, una moció a favor en suport d'una llei trans* estatal i per a la igualtat plena de les persones trans*, fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitats trans*, en l'autodeterminació de la identitat i expressió de gènere i en l'abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans. Respecte als expedients aprovats pel ple, s'ha fet una modificació de pressupost 2021 de 175.200 euros per al SAD Social i el SAD Dependencia. Així mateix, s'ha aprovat l'addenda de pròrroga del conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya relatiu a l’oficina d’habitatge del Segrià, per a l’any 2021. També s'ha donat llum verda a l'aprovació inicial del text refós de la modificació del Pla Parcial Industrial “Les Planes” (SUD-4) , que afecta els municipis de Soses i Alcarràs. Pel que fa a l'àrea de cultura, s'ha declarat Bé Cultural d’Interès Local 9 làpides funeràries de l’escultor Jaume Gort Farré que hi ha al cementiri de Montoliu de Lleida, a petició de l'ajuntament del municipi, pel seu valor patrimonial.
Per últim, s'ha informat als consellers i conselleres que s'està tramitant la sol·licitud de la segona convocatòria d'ajuts al comerç per Lleida i sis municipis del Baix Segre per les pèrdues econòmiques derivades del tancament perimetral del juliol per la Covid-19 amb l'objectiu de poder repartir l'1'2 milions d'euros que no es van adjudicar en la primera convocatòria.
També s'ha anunciat que la setmana vinent començarà una campanya de promoció econòmica i turisme impulsada pel Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la Generalitat. El ple s'ha fet en format telemàtic i s'ha pogut seguir al canal de Youtube del Consell.
Consell Comarcal del Segrià