Detingut un veí de Vilanova de la Barca acusat de terrorisme jihadista

02/08/2017

Nou cas de pressumpte jihadisme a Lleida. La Policia Nacional ha detingut, Mokthar Barrak, un home de 34 anys de nacionalitat marroquí acusat de ser partidari del Daesh i de voler viatjar a Síria per unir-se al grup terrorista. Ara, la seva família es mostra desesperada davant la possibilitat que puguin traslladar el detingut al seu país i asseguren que és completament innocent. De moment, Barrak es troba al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca.

Desesperada i desconcertada, així es troba la família de Mokthar Barrak, un home de 34 anys de nacionalitat marroquí acusat de terrorisme jihadista. La Policia Nacional el va detenir dijous passat a Vilanova de la Barca i l'acusa de ser partidari del Daesh i de tenir la intenció de trasllar-se a Síria per integrar-se al grup terrorista. La seva dona assegura que és innocent i demana que es faci justícia i sigui posat en llibertat. 

El 15 de juliol, l'acusat ja va amenaçar amb posar una bomba a la zona de l'Eix comercial de Lleida. En aquell moment, els Mossos d'Esquadra el van detenir però va quedar en llibertat. La seva família afirma que té problemes psicològics i per aquest motiu, té aquests comportaments, però que no és partidari del terrorrisme. El germà del detingut ha deixat clar que rebutgen totes les accions vinculades amb el jihadisme i amb el grup Daesh. Ara Mokthar Barrak es troba al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca. 

No és la primera detenció que es fa a Lleida en els últims anys. L'any 2016 es van detenir al barri de Pardinyes tres germans de nacionalitat pakistanesa acusats d'enaltiment de terrorisme jihadista. Algunes fonts pròximes a la lluita contra el terorrisme han assegurat que moltes de les investigacions vinculades amb el terrorisme han tingut origen a la ciutat de Lleida.

N. Sirvent i M. Sala