Constituït el nou govern municipal de Torrefarrera amb majoria de dones

17/07/2019

Estarà caracteritzat per una major delegació de competències als regidors i aposta per àrees prioritàries com la d’Igualtat i la de Civisme

El passat 15 de juliol es va constituir el nou Ajuntament de Torrefarrera, resultat de les eleccions municipals del 26 de maig, amb el nomenament dels nous regidors, entre els quals hi ha majoria de dones (5 dones i 3 homes). L’alcalde de TorrefarreraJordi Latorre, destaca que “aquesta legislatura municipal estarà caracteritzada per una major delegació de competències als regidors i per l’aposta per àrees prioritàries, com la d’Igualtat o la de Civisme, eixos d’aquest mandat”.

 

Segons la resolució d’alcaldia, Jordi Latorre a més de l’alcaldia es farà càrrec de la Regidoria d’Urbanisme, Promoció Econòmica i Gent Jove. Les àrees d’acció de la regidoria seran l’urbanisme, les activitats, la promoció econòmica, la joventut i Cal Jove.

 

El nou tinent d’alcalde iregidor d’Educació, Agricultura i Seguretat és Ramon Casanovas, i les àrees d’acció de la regidoria seran l’ensenyament en totes les seves etapes, inclosa la llar d’infants, agricultura, comunitats de regants, vedats de caça, camins, seguretat viària i ciutadania, targetes d’armes i animals, així com la relació amb les urbanitzacions i Malpartit. A més, el nou tinent d’alcalde tindrà delegades les competències en matèria de trànsit i mobilitat urbana.

 

Montse Ribé repeteix al capdavant de la Regidoria d’Obres, Via Pública i Serveis Generals, que tindrà com a àrees d’actuació les obres municipals en infraestructures, xarxes i serveis municipals (com ara el cementiri, la recollida de residus, el subministrament d’aigua, el clavegueram i l’enllumenat públic), i edificis municipals, via pública i serveis generals, coordinació de la brigada municipal i pressupostos participatius.

 

La nova regidora d’Igualtat, Infància i Economia és Raquel Serrano, i les seves àrees d’actuació seran la igualtat de les dones, la infància (inclou les activitats infantils, parcs lúdics, festes infantils i altres esdeveniments d’oci), la hisenda pública i l’economia. A més, la nova regidora tindrà delegades les competències en matèria de gestió i recaptació de tributs localsi serà la regidora referent per al barri de l’Eixample.

 

Carme Lopez repeteix com a regidora de Benestar, Cultura i Afers Religiososi tindrà com a àrees d’actuació els serveis socials, la immigració, l’acollida i cooperació, la cultura, la relació amb les associacions culturals del municipi i els afers religiosos. Carme Lopez serà a més la regidora referent per al barri del Casc antic.

 

Al capdavant de la Regidoria d’Esports i Festes repeteix Albert Roig. Les àrees l’actuació de la regidoria seran els esports, la gestió del poliesportiu municipal, la relació amb les associacions esportives del municipi, la promoció de l’activitat esportiva i les festes populars.

 

La regidora de Gent Gran i Salut és Carme Giró, que ja va ocupar aquest càrrec en la passada legislatura. Les àrees d’actuació de la regidoria seran les activitats i els serveis adreçats a la gent gran, la relació amb les associacions de gent gran del municipi, la sanitat i el consultori mèdic. A més, Carme Giró serà la regidora referent per a la zona centre del municipi. 

 

I per últim, la nova regidora de Civisme, Comerç i Turisme és Ester Roig. Les seves àrees d’actuació seran el civisme i la convivència ciutadana, la neteja dels solars, els sorolls, les campanyes de sensibilització (en matèria de reciclatge i recollida selectiva d’escombraries, tinença d’animals, trànsit, etc.), el mercat municipal, el comerç, la promoció turística i el Torrefarrera Street Art Festival. Ester Roig serà també la regidora referent de la zona Nord.

Infolleida