Comencen les reunions amb els consells comarcals per explicar el pla de xoc per combatre la crisi sanitària i de serveis provocada per la COVID-19

27/04/2020

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre inicien les reunions per via telemàtica aquest dimarts dia 28 d’abril amb representants del Consell Comarcal del Segrià i el seu consell d’alcaldes i les acabaran el 15 de maig, amb el Conselh Generau d’Aran

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre inicien aquest dimarts 28 d’abril una roda de reunions telemàtiques amb els consells comarcals, el Conselh Generau d’Aran i els seus respectius consells d’alcaldes per tal d’explicar en detall el pla de xoc aprovat al ple el passat divendres, 24 d’abril, i atendre les demandes i consultes que els consells i els ajuntaments puguin realitzar. Les reunions finalitzaran el 15 de maig, amb la trobada telemàtica amb el Conselh Generau d’Aran.

 

Durant la trobada s’exposaran els eixos bàsics sobre els quals pivota aquest pla, que vol dotar de liquiditat i eficàcia econòmica ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals per un valor de 15 M€ i que corresponen al Pla de Salut i Hàbits Saludables, i els plans de Cooperació Local i Comarcal de la Diputació.

 

Cal recordar que aquest pla de xoc té com a novetats respecte d’altres la seva immediatesa a l’hora d’atorgar-se els ajuts amb un decalatge inferior als 40 dies i que podran ser justificats fins al 31 de març de 2021.

 

Talarn i Latorre destacaran també el fet que el pla es dedica a despeses als consultoris mèdics, tanatoris o cementiris, xarxes d’aigua i clavegueram i, també, les despeses en socorristes de les piscines municipals i la promoció d’hàbits saludables. També es farà esment que s’aplicaran factors de discriminació positiva en el repartiment de subvencions per lluitar contra el despoblament i l’envelliment dels municipis.

Infolleida