Almacelles treu a licitació la repavimentació de 16 trams de carrers del municipi per 180.378 euros

23/09/2022

Les obres duraran tres mesos i s’arranjaran un total de 2,1 quilòmetres de vials urbans

L’Ajuntament d’Almacelles ha licitat la repavimentació d’un total de 16 trams de carrers del poble amb un contracte de 180.378 euros, IVA inclòs, i que té un termini d’execució de tres mesos. “L’objectiu d’aquesta contractació és arranjar més de 2 quilòmetres de ferms de vies urbanes que, amb el pas de temps i el seu ús, es van deteriorant i cal fer-ne un manteniment periòdic”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart. En aquesta primera fase del Pla Municipal de Millora de Vials Urbans, es pavimentaran 21.106 metres quadrats, i de cara al 2023 s’executarà la segona fase del pla amb millores en altres carrers.

Les tasques de repavimentació es faran en trams dels carrers Sant Jaume, Doctor Rubio Sans, Segrià, Sant Antoni, Alcalde Pere Simó, Marinada, de les Garrigues i a l’avinguda dels Esports, vials que sumen 2,1 quilòmetres de ferm que s’arranjarà en tot el poble. “Periòdicament, s’ha de restituir la capa de rodolament del carrer per una capa uniforme i amb una rasant definida”, diu l’alcaldessa, qui afegeix que “són tasques de manteniment necessàries per a garantir la seguretat dels vehicles que circulen pel poble”.

Dos tipus d’arranjament del ferm

Es faran dos tipus de repavimentació en aquesta licitació: la primera consisteix en una mescla en calent que consisteix en el fressat de la superfície a una profunditat de 5 centímetres de gruix, després es fa un reg d’adherència per tal d’estendre la capa d’aglomerat asfàltic en calent i, un cop asfaltat el vial, es repassa el bombeig i el pendent que es necessita per a la canalització de l’aigua de pluja i, si s’escau, es corregirà si hi ha desnivell per tal de millorar el drenatge del carrer.

I el segon tipus d’actuació sobre els carrers consistirà en la regularització i neteja del ferm i soteig dels forats existents en el paviment, uns treballs que segellen els sots un cop tapats amb la mescla bituminosa en calent i, en acabar, es fa un anivellament de la pavimentació.

Segons ha avançat l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “un cop s’hagin fet les millores en aquests 16 trams, tenim previst executar una segona fase del pla de millora

 

de vials on actuarem en els carrers on es detectin desperfectes, sots, desnivells, amb l’objectiu que totes les vies del poble tinguin un ferm en condicions i amb un bon manteniment”

Infolleida