Almacelles exigeix a Foment, la construcció de la subvariant nord

01/08/2019

L'alcalde i representants del sector agrari es plantegen tallar la N-240 en senyal de protesta

L’alcalde d'Almacelles i el president de la Cooperativa Agroserveis d’Almacelles, Ramon Sisó, no descarten convocar talls a la N-240 a fi de reivindicar la construcció de la subvariant nord. Un vial de vital importància, ja que contempla treure del centre urbà un gran nombre de trànsit pesant i agrícola que ara es veu obligat a fer grans tombs per dins del centre urbà donat que la construcció de la variant de la N-240 l’any 1999 va impossibilitar l’accés directe a un seguit de camins principals.

La proposta de dotar una subvariant va incorporar-se al projecte de la variant nord d’Almacelles a partir d’una petició del grup de CiU el 2002, la qual va comptar amb una assignació pressupostària l’any 2004 d’1,8 M€. Finalment, el projecte executiu es va aprovar un any més tard, el 2005, i roman encara paralitzat. En aquest interval, l’Ajuntament d’Almacelles, ha aprovat diverses mocions reclamant l’execució del projecte al tenir consignació pressupostària fins el 2011, sense rebre cap mena de resposta per part dels responsables del Ministeri de Foment.

Transcorreguts uns mesos sense que els responsables del Ministeri de Foment fessin arribar cap mena de proposta a aquest Ajuntament, l’alcalde va sol·licitar el proppassat mes de març per escrit un seguiment de com es trobava aquest projecte al responsable de la demarcació de carreteres de l’Estat a Lleida, Sr. Juan A. Romero; a fi de determinar en quin moment es troba la resolució a aquesta demanda a la qual es va comprometre el mateix Ministeri de Foment. Una sol·licitud de la qual encara a dia d'avui no se n'ha obtingut cap resposta.

InfoLleida