Alcarràs reforça la seguretat vial i millora la mobilitat amb la eliminació dels esvorancs als camins del municipi

01/06/2020

Els sots que ara s’eliminen han estat causats per les darreres pluges i, especialment, per temporals com ara Glòria.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquests dies una operació de millora als diferents camins de la xarxa local amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de vehicles de tot tipus i millorar la seguretat vial durant la campanya agrària. En total, la inversió ronda els 170.000 euros distribuïts en dos fases. A la primera, que està ja executant-se, es destinen 47.890 euros per donar resposta a les necessitats més urgents. Els treballs contemplats a la segona fase, pressupostats en 122.601 euros més, encara estan en procés de licitació.

Les feines programades beneficien a un extens nombre de vials distribuïts per tot el municipi i se centren, especialment, en els vials d’entrada i sortida de la població i, també, els que donen servei a les àrees a les quals es concentren les explotacions agrícoles i ramaderes del municipi. Entre les actuacions contemplades, figura l’eliminació de tots els clots i esvorancs als termes d’Alcarràs, Vallmanya i Montagut que, actualment, dificulten el trànsit de vehicles pesants. Aquesta tasca s’executarà entorpint el mínim possible les tasques vinculades a la campanya de la fruita dolça. Els sots que ara s’eliminen han estat causats per les darreres pluges i, especialment, per temporals com ara Glòria, que va afectar el terme la nit del 21 al 22 de gener i va causar danys de diversa consideració al ferm de molts dels camins que integren la xarxa local.

“Actuem ara amb aquestes tasques de soteig als camins més transitats per tal de donar un millor servei als nostres empresaris del sector agrari i ramader. Són tasques imprescindibles que s’han d’abordar sempre que s’inicia la campanya de la fruita i contemplen actuacions a tot el terme municipal. Ara, cal augmentar la seguretat als vials perquè als mesos de juny, juliol i agost les necessitats de mobilitat del nostres pagesos s’incrementen i uns camins en mal estat entorpeixen molt la feina dels pagesos i disparen els costos”, expliquen des del consistori.

La primera fase de la millora està ja en curs, d’ella s’encarrega una empresa lleidatana especialitzada en asfaltats i es completarà durant els propers dies. A continuació, es procedirà a l’adjudicació dels treballs de la segona fase, que s’iniciaran el més aviat possible. A banda, aquests dies, s’actua també al camí del Mixó, on es desenvoluparan tasques d’asfaltat en calent pressupostades en més de 60.000 euros per tal de procedir a la reposició del vial un cop finalitzats els treballs vinculats a la canonada de connexió de la planta de purins d’Alcarràs amb la xarxa d’abastiment de gas. Aquesta millora no suposa cap despesa pel consistori, ja que el cost de l’obra l’assumeix de manera íntegra la distribuïdora de gas.

Infolleida