Alcarràs recupera l’acte institucional obert a la ciutadania i les entitats per celebrar la Diada

09/09/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs torna enguany a celebrar, com cada 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional obert a la ciutadania i les entitats locals al qual es podrà assistir, presencialment i amb mascareta obligatòria, a la plaça Francesc Macià a partir de les 12.00 h d’aquest dissabte. Enguany, i gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia la qual permeten les vacunes, l’acte es pot tornar a dur a terme en el seu format habitual obert a la ciutadania, la qual va poder gaudir el 2020 de la celebració únicament mitjançant la retransmissió en directe que es va fer al canal que l’Ajuntament manté obert a YouTube.

Així, de nou, Alcarràs tornarà en aquest 2021 a commemorar de la manera tradicional la Diada Nacional de Catalunya i a reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble català. L’acte inclourà una ofrena floral, una ballada de sardanes amb l’associació 50 i més i els Baladrers-Grallers de Ponent, parlaments de les autoritats i es tancarà amb l’hissat de la bandera nacional mentre sona el Cant de la Senyera i, finalment, el cant de Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, per part de les autoritats i el públic assistent. La previsió és comptar amb l’assistència d’unes 200 persones i, per tal de garantir la salut de tothom i prevenir situacions de risc, la mascareta serà obligatòria. A més a més, l’acte servirà per entregar els premis dels concursos de dibuix i guarniment de carrers i balcons de la Festa Major d’Estiu d’aquest 2021.

“La situació, gràcies a les vacunes, és molt i molt diferent de la de l’any passat i, en conseqüència, celebrem la Diada a la manera tradicional del nostre poble, amb un acte obert a la ciutadania i les entitats a la plaça Francesc Macià. Ho podem fer gràcies a l’esforç i el compromís de tothom en la lluita contra la pandèmia i, per això, convido a totes i tots a participar i reivindicar una vegada més els nostres drets nacionals i la llibertat a la qual tenim dret, en aquests temps difícils, totes les catalanes i catalans i, especialment, les persones que pateixen encara avui exili, presó o represàlies de qualsevol mena pel simple fet de defensar Catalunya”, explica Gerard Companys, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

Infolleida