Alcarràs acull la XXIII Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina aquest dijous

04/09/2019

L'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) organitza a Alcarràs, aquest dijous 5 de setembre, la 23a edició de l’Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina. Una jornada anual que continua sent un punt de trobada per a tècnics, productors i viveristes

El préssec és un dels cultius de fruita dolça més important a la demarcació de Lleida, però és un sector que va evolucionant i els productors han d’estar actualitzats amb la selecció de varietats per poder ser més competitius. Per aquest motiu, Alcarràs es retroba amb els especialistes del l’àmbit en aquesta nova edició, que anys enrere s’ha celebrat a Gimenells.

La jornada començarà a les 9 hores, a Lo Casino d’Alcarràs, amb la inauguració i presentació de la XXIII Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina, a càrrec del director general de l’IRTA, Josep Usall, i l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra.

Tot seguit, i durant el transcurs del dia, es realitzaran les ponències per part dels tècnics del sector, sobre les noves varietats de préssec i nectarina, noves branques d’investigació, i fets destacables d’actualitat com la susceptibilitat a gelades primaverals i danys per fred en postcollita.

Com a novetat d’enguany, hi haurà una zona d’exposició on les empreses podran mostrar les seves novetats, la qual es comentarà a les 12 hores amb els participants de la jornada. Concretament, com ha explicat la tècnica de suport en Transferència Tecnològica de l’IRTA, es podran trobar una setantena de varietats de préssec i nectarina amb les seves fitxes explicatives, on es detallaran trets específics com calibre, acidesa i maduresa, entre altres, perquè el productor sàpiga quina és la més adient per plantar.

 

Infolleida