Els veïns de Torrefarrera podran votar entre 14 propostes als Pressupostos Participatius

10/12/2019

Ahir va tenir lloc la sessió participativa de debat de les propostes, una novetat de l’edició d’enguany, on els tècnics municipals van explicar els criteris de validació

Ahir dilluns, 9 de desembre a la tarda, va tenir lloc a la Sala Social de l’Ajuntament de Torrefarrera la sessió participativa de debat de les propostes de la 3a edició dels Pressupostos Participatius, on es van donar a conèixer les 14 propostes validades pels tècnics municipals, de les 45 rebudes en total. A l’acte van assistir l’alcalde de Torrefarrera, els regidors i els tècnics municipals encarregats de fer la validació de les propostes.

 

Els Pressupostos Participatius de Torrefarrera tenen com a objectiu acostar el pressupost municipal a la població, de manera que siguin els propis torrefarrerins i torrefarrerines els que decideixin en què invertir 55.000 euros del pressupost d’inversions municipal.

 

En la sessió d’ahir es va donar a conèixer als habitants del municipi les propostes validades i els criteris de validació seguits pels tècnics municipals per decidir-ho. De les 45 propostes rebudes, 27 són vàlides (un 8% més que l’any passat) i 18 són no vàlides. 

 

De les 18 propostes no vàlides, 3 són repetides, 4 no fan referència a inversions, 3 manquen dades de contacte, 3 superen el cost, 2 no són viables tècnicament i 3 no són competència municipal. 

 

De les 27 vàlides, 3 són propostes ja previstes i/o existents i 10 són propostes repetides. Per tant, finalment es podrà votar entre 14 propostes, entre les que s'inclouen un parc de parkour per a la canalla, la reducció de la velocitat en el nucli urbà, col·locant senyals de màxim 30 km/h o l'adequació de placetes entre d'altres.

Les fases del procés

 

Després d’aquesta sessió participativa de debat de les propostes seleccionades, del 20 al 26 de gener, s’obrirà la fase de votació popular, on els veïns i veïnes empadronats a la localitat i majors de 16 anys podran votar una de les 14 propostes seleccionades. Els resultats es presentaran durant el mes de febrer de 2020 on es coneixerà la proposta guanyadora.

 

Infolleida