Alguaire quadruplica les operacions aèrees amb l'arribada de BAA Training

29/10/2018

La CEO de l'empresa de formació de pilots lituana ha visitat les instal·lacions

La directora executiva de l’empresa BAA Training de formació de pilots, instal·lada recentment a Alguaire, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’Aeroport i ha presentat el projecte que la firma lituana hi desenvoluparà en els propers anys.

BAA Training va començar a operar a l’Aeroport el passat 1 d’octubre amb una  desena d’avions i 14 alumnes. Aquest proper mes de novembre arribaran 30 alumnes més, i al desembre, 22 mes. Amb tot, es preveu que fins a 400 alumnes es formin a Lleida cada any. D’aquesta manera, l’Aeroport quadruplicarà les xifres d’operacions, passant de les 3.000 del 2017 a les prop de 12.000 cada any.

La firma lituana va triar l’Aeroport d’Alguaire perquè complia amb totes les condicions, per la bona acollida i predisposició que va mostrar l’Administració, i per estrany que pugui semblar, pel bon temps; ja que a Lituania les condicions de vol són pitjors. La boira per tant no ha de suposar un problema per la formació de pilots. De fet, la CEO de l’empresa, Eglė Vaitkevičiūtė, ha dit que els dies de boira servirán per preparar als futurs pilots en condicions meteorològiques adverses.

Els alumnes de l’escola pagaran al voltant de 70.000 euros per aquesta formació, viuran a Lleida i faran un 65% d’hores de vol a Lleida.

L’arribada de BAA Training també suposarà la creació de 30 nous llocs de treball cap a finals d’aquest mateix any.

Joan Llompart