68 propostes en els primers pressupostos participatius d' Alcarràs

26/10/2018

L’Ajuntament d’Alcarràs ha recollit un total de 68 propostes ciutadanes que sentaran les bases per decidir el destí dels 50.000 euros del pressupost del 2019, en els primers pressupostos participatius que s’organitzen al municipi. De total de propostes recollides, n’han quedat 39 de vàlides després que 16 s’hagin descartat per repetició, i 13 per manca de dades, perquè no són competència municipal o perquè no estan vinculades a cap inversió econòmica.

Entre les demandes que passaran a la valoració dels serveis tècnics hi ha la creació de diversos parcs infantils, la millora dels accessos a les escoles, la instal·lació d’equipaments municipals com una ludoteca o una piscina coberta, la col·locació de fonts d’aigua i zones ajardinades i diverses propostes d’urbanització de carrers i voreres.

Ara, i fins al al 9 de novembre, la comissió tècnica serà l’encarregada de valorar les propostes presentades que hagin passat la depuració i calcularà el cost aproximat de cadascuna de les que s’hagin considerat vàlides tècnicament. Els resultats de la valoració es publicaran al web municipal i es facilitaran a tots aquells veïns i veïnes que les hagin presentat.

A partir del 19 de novembre i fins al dia 25 del mateix mes, els ciutadans d’Alcarràs empadronats al municipi que siguin majors de 16 anys tindran l’oportunitat de votar les tres propostes que considerin més adequades. Ho podran fer presencialment a l’Ajuntament o per via telemàtica.

Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritats obtingut a la votació i es faran les combinacions necessàries per tal d’arribar a la partida de 50.000 euros determinada en el procés.

InfoLleida