Utxesa torna a mostrar la seva biodiversitat amb la celebració de la novena edició de la Volta al pantà

22/02/2023

Se celebrarà el dia 26 de febrer amb dos recorreguts de 10 i 6,5 km i una caminada, també de 6,5 km, una de les grans novetats d’enguany

El diputat Eloi Bergós, el regidor d’Esports de Torres de Segre i organitzador de la Volta, Joan Companys; el regidor d’Esports de Sarroca de Lleida, Aleix Duaigües; el CEO de XT Sport Events, Xavi Thai, i el representant del Club Atlètic Aitona, Robert Ibars, han presentat aquest dimecres la 9a Volta al pantà d’Utxesa, que se celebrarà el 26 de febrer en les distàncies de 10 i 6,5 km.

 

Utxesa i el seu entorn és un espai compartit pels municipis de Torres de Segre, Sarroca i Aitona. Està reconegut com la zona humida més important de la Catalunya interior, amb 642 hectàrees d’extensió, i tornarà a ser l’enclavament d’una jornada on “la combinació entre esport i natura confluiran a la perfecció”, tal com ha explicat Companys.

 

Eloi Bergós s’ha manifestat també en aquest sentit, en recordar que es tracta d’una cursa que passa per un espai conegut internacionalment i que permet gaudir d’una jornada festiva i familiar en un entorn privilegiat.

 

La cursa està oberta a participants de totes les edats, des de nounats fins a sèniors. Concretament, la cursa de 10 km s’iniciarà a les 10.00 hores; a les 10.15 hores començarà la dels cotxets, i a les 10.20 hores, la de 6,5 km. Pel que fa a les curses infantils, se celebraran en distàncies que van des dels 1.200 metres per a les categories alevins (estudiants de 5è i 6è de Primària), fins a les nenes i nens de P-3, que hauran de recórrer una recta de 60 metres. Aquestes curses començaran a partir de les 11.30 hores, quan s’hagi tancat els cronometratges de les de 10 i 6,5 km, respectivament.

 

Una de les grans novetats d’enguany és la caminada, en la qual prendran part 200 persones i que han estat un reclam per al gran públic en les darreres edicions. Es farà en el mateix trajecte que la cursa curta. L’altra és que aquesta serà la primera cursa en la qual s’ha obert la inscripció a no binaris. “És la primera a Catalunya que ha tingut en compte els no binaris. Això ja s’ha fet a Nova York, Boston, València, i ara nosaltres”, ha recordat Xavi Thai.

 

En total, entre voluntaris, participants i acompanyants, s’espera que més de 1.000 persones accedeixin al pantà d’Utxesa per seguir aquesta activitat esportiva. L’organització espera una assistència d’uns 600 participants a les categoria adultes i la caminada i aproximadament 150 a les infantils.

 

La cursa també tindrà una vessant solidària, ja que un euro de cada inscripció es destinarà a Oncolliga Lleida, que lluita contra el càncer a les comarques de Lleida. En total, es donaran 600 € a l’entitat.

 

Infolleida