Una jugadora entrenada per Josep Oms fa història

22/07/2019

María Eizaguirre es proclama campiona d’Espanya sub 16 d’escacs femenins i de ràpides obert

L’aragonesa María Eizaguirre, entrenada per Josep Oms, ha aconseguit un èxit sense precedents en quedar campionat d’Espanya sub 16 en categoria femenina i també de ràpides absoluta, quedant pel davant dels jugadors masculins.

El torneig sub 16 es va disputar del 15 al 20 de juliol i en categoria masculina va tenir com a guanyador l'actual campió del món, l'aragonès Pedro Ginés, mentre que en la categoria femenina la primera classificada va ser María Eizaguirre (Huesca), que a través d'una beca de la Federació Espanyola d'Escacs és alumna personal del Gran Mestre Internacional lleidatà Josep Oms.

En acabar el torneig de partides lentes, es va disputar el Campionat d'Espanya de la mateixa categoria, però de ràpides. En aquest cas la campiona absoluta va ser un altre cop María Eizaguirre, assolint una fita fins ara mai vista en els campionats estatals, amb una noia quedant primera tant en masculí com en femení.

Cal destacar que al Campionat d’Espanya de lentes també hi van participar dos representants del Club d'Escacs Lleida, Vinyet Palau i Guerau Mesegué. Vinyet va realitzar un molt bon torneig i va evidenciar que darrerament el seu potencial ha millorat força, acabant en la posició número 49 absoluta i 6a classificada femenina. Guerau no va tenir tant d’encert i va quedar en el lloc 20è de la classificació general.

 

Infolleida