Torrefarrera inaugura les X Jornades de Salut i Festa Nova 2019

19/11/2019

 

Ahir es van inaugurar les X Jornades de Salut i Festa Nova 2019 que organitza l’Ajuntament de Torrefarrera, en col·laboració amb altres organitzacions i entitats, amb l’objectiu d’acostar temes d’actualitat en l’àmbit de la salut a la població. Durant 6 dies, fins al 22 de novembre, es portaran a terme xerrades, concerts, tallers, entre d’altres, dirigits a diferents edats i col·lectius.

 

Ahir dilluns, 18 de novembre l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, juntament amb el director de l’ABS Lleida Rural Nord, Dr. Carles Roca, van presentar i inaugurar les X Jornades de Salut a la Sala Social de l’Ajuntament. A continuació, Eva Figuera, gerent de l’AECC de Lleida, acompanyada de testimonis voluntaris i pacients, va oferir una xerrada titulada “Qui som i què fem?”. Prèviament, diumenge, 17 de novembre es va organitzar un dinar i concert i ball, a càrrec del cantant Marc Anglarill, per a l’Associació de Jubilats de Torrefarrera a la Sala Social de l’Ajuntament.

 

Avui dimarts, 19 de novembre, s’organitza al matí, a la Llar de Jubilats de Torrefarrera, la jornada “#Elfuturquevolem: propostes de lluita contra el malbaratament alimentari a Torrefarrera”, a càrrec de l’educadora ambiental Marta Franch. A la tarda, Olga Canales, metgessa de família i emergències que realitza la seva activitat professional a l’helicòpter medicalitzat i al vehicle d’intervenció ràpida (VIR) del SEM a Tremp i és professora de la Salle de Mollerussa, oferirà la xerrada “Què passa quan truquem al 112?” a la Sala Social de l’Ajuntament.

 

Demà dimecres, 20 de novembre, tindrà lloc, a la Sala Social de l’Ajuntament, la xerrada que porta com a títol “Sexualitat, des de quan?”, que impartirà Sonia Notario, educadora social de l’Associació Antisida de Lleida, adreçada a famílies d’infants i joves.

 

Dijous, 21 de novembre, Tonet Ramírez i Antonio Ramírez oferiran la xerrada “Saps com sóc?” a la Sala Social de l’Ajuntament. La cloenda serà el divendres, 22 de novembre a la Sala Social, on el Dr. Raúl Rodríguez, metge de família de Torrefarrera, durà a terme una xerrada titulada “Realfooder versus ultraprocessats”.

 

A més, durant la setmana es faran xerrades i tallers per als alumnes de l’Escola la Creu. Les infermeres Montse Prim i Gisela Rofes oferiran la xerrada “Vacunes”. La Dra. Sara Martí, pediatra, i Marta Pifarré, DUE, oferiran la xerrada “L’aparell digestiu i l’alimentació”.

Infolleida