Tallers per fomentar el reciclatge a Albatàrrec

28/03/2019

En el marc de la campanya “El futur que volem”

Albatàrrec vol apostar per un futur millor implicant a la ciutadania del municipi, per això s’està portant a terme la campanya “El futur que volem” per fomentar el reciclatge i reduir el malbaratament alimentari. Aquesta consta en realitzar tallers per la ciutadania i a les escoles, visitar els grans productors del municipi i posar punts informatius perquè qualsevol batarrenc pugui acostar-s’hi a informar-se o a exposar suggeriments i queixes.

Dins de l’àmbit de la campanya, durant el mes de febrer, s’han fet visites de seguiment i acompanyament als diferents establiments del municipi. L’objectiu es conèixer quines són les necessitats d’aquests per tal que pugin fer una separació correcta dels residus generats. També s’està preguntant quin és el grau de satisfacció sobre el sistema de recollida de residus instaurat el passat estiu, a través d’un qüestionari electrònic.

En general, els comerciants consideren que el sistema ha anat millorant, cada cop estan més habituats amb el reciclatge. Hi hagut un augment del reciclatge i de les diferents fraccions que cada establiment recicla, sobretot pel que fa FORM, la fracció que fa menys temps que s’ha implantat la seva recollida (des del 2006).

Les dades de recollida que es publiquen cada mes per part del Consell Comarcal del Segrià, reflecteixen que la població cada cop recicla millor. Al mes de gener, la recollida selectiva ja va passar del 40%, apropant-se a l’objectiu del 50% per a l’any 2020.

Aquest mes es durant a terme tallers a l’escola Sant Salvador, per tal d’acostar la sensibilització ambiental a les aules d’una manera divertida i didàctica. També s’ha realitzat un taller de cuina de reaprofitament a la llar de jubilats del municipi. El taller que va tenir tanta bona rebuda que, des de l’Ajuntament, s’ha decidit d’organitzarne un altre pel mes vinent, en aquesta cas, es farà sabó amb oli de cuina reciclat.

A més a més, es segueixen realitzant punts informatius, un cop al mes al costat de la deixalleria mòbil, perquè els batarrencs puguin acostar-se a resoldre qualsevol dubte sobre la recollida selectiva dels residus.
InfoLleida