Neix la Lliga Ponent BTT

03/03/2020

El projecte es posa en marxa amb la Xallenge David Duaigües d’Almatret, la BTT Montmaneu 494 de Seròs i la BTT Secans de la Noguera d’Algerri

El Club Esportiu Atletisme Ponent i Iter5 han impulsat una nova iniciativa en què, sota el nom de Lliga Ponent BTT, creen un circuit de marxes ciclistes de Lleida, en la qual, de moment, s’hi integren la Xallenge David Duaigües d’Almatret, la BTT Montmaneu 494 de Seròs i la BTT Secans de la Noguera d’Algerri.

El nou circuit neix amb el mateix esperit que la Lliga Ponent de curses atlètiques populars, és a dir, amb el repte d’esdevenir un element aglutinador de l’activitat, un espai d’intercanvi i de col·laboració dels organitzadors en base a la seva experiència i un punt de trobada de tots els aficionats als ciclisme de muntanya, que d’aquesta manera comptaran amb el valor afegir i l’al·licient que suposa que hi hagi un reconeixement final al seu esforç.

De fet, el format serà molt similar a la de la Lliga Ponent d’atletisme, que des de fa anys gestionen també el Club Esportiu Atletisme Ponent i Iter5. Així, la nova Lliga Ponent BTT estarà oberta a tots els ciclistes que participen en qualsevol de les marxes ciclistes que conformen el circuit: la Xallenge David Duaigües (amb recorreguts de 41 i 22 kilòmetres), la BTT Montmaneu 494 (63 i 30 km)BTT Secans de la Noguera (63, 35, 15 i 10 km).

La Xallenge David Duaigües serà l’encarregada d’inaugurar el calendari diumenge vinent, mentre que la BTT Montmaneu 494 està prevista pel 22 de març i la Secans de la Noguera pel 9 de març. Cal remarcar, però, que el circuit està obert a la incorporació de noves marxes durant la temporada.

Hi haurà cinc categories: F-Júnior / M-Júnior (20 anys o menys), F-Sènior / M-Sènior (entre 21 i 40 anys), F-40 / M-40 (entre 41 i 50 anys), F-50 / M-50 (entre 51 i 60 anys) i F-60 / M-60 (més de 60 anys). Hi haurà trofeus per als tres primers absoluts en les categories masculí i femení i per al primer de cada categoria.

Per puntuar, caldrà participar en un mínim de tres marxes del calendari. Per confeccionar les classificacions, es tindran en compte tots els temps de totes les marxes que hi ha a la Lliga, sempre en base a un sistema de càlcul de punts que es fa en base a la distància i al desnivell de la prova.

Infolleida