Neix el moviment "Ajuntaments sense por"

12/02/2019

Neix a Lleida el moviment Ajuntaments sense por, una plataforma formada per una quarantena de consistoris d'esquerra i independents per donar suport als represaliats i internacionalitzar el procés. S'han presentat aquest matí amb la intenció de sumar forces amb altres formacions i crear un moviment transversal que entre d'altres accions actuï legalment contra les denuncies de l'estat als alcaldes de diferents municipis. Asseguren que fins ara no han rebut l'aixopluc de les entitats municipalistes i d'aquesta manera pretenent fer-se costat alcaldes i ajuntaments encausats

Són paraules extretes del manifest que aquest dilluns han signat alguns dels alcaldes que formen part del moviment Ajuntaments sense por. Una plataforma que neix a Lleida amb l'objectiu de donar suport als edils investigats i denunciats abans i després del referèndum de l'1 d'octubre per la seva suposa implicació en la celebració de l'esdeveniment. Expliquen que durant els processos judicials s'han sentit poc recolzats per les entitats municipalistes i han decidit unir-se per sentir-se forts i seguir lluitant legalment contra les denuncies de l'estat.

Actualment en formen part 40 ajuntaments dels quals una trentena són de Lleida. La majoria d'esquerra però també independents tot i que la intenció es sumar amb altres formacions polítiques. Entre les seves primeres accions està la de internacionalitzar el procés i unir-se a les mobilitzacions convocades al voltant el judici dels líders independentistes.
Lleida TV