Llum verda al pressupost municipal de l’Ajuntament d’Aitona pel 2022

26/12/2021

Els comptes ascendeixen fins als 4.271.369,36€ i inclouen diferents inversions en nous equipaments i en favor de la transició i la sostenibilitat energètica.

El Ple de l’Ajuntament d’Aitona, reunit aquest divendres 24 de desembre, ha aprovat per unanimitat el nou pressupost municipal per al 2022 amb els vots a favor de l’equip de govern (JuntsxAitona) i dels grups municipals d’Aitona Republicana i PP. Els comptes per al pròxim curs ascendeixen fins als 4.271.369,36€

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que "el nou pressupost està plenament adaptat a la realitat i a les necessitats del municipi i té com a objectius principals seguir desplegant aquelles actuacions a la nostra via pública i equipaments que han de representar una millora per a la comoditat i benestar dels nostres veïns i veïnes i, al mateix temps, contribuir a la bona salut econòmica de les arques municipals”.

El pressupost municipal per al 2022 inclou diferents partides econòmiques en el capítol d’inversions que es destinaran a donar compliment a diverses actuacions de millora al municipi. Entre elles, les més destacades: 

  • Transformació de la zona esportiva municipal: el projecte té un cost de 613.671,11€ i té com a objectiu resoldre les deficiències existents a l’espai i millorar les actuals instal·lacions, en especial el complex de piscines.
  • Habilitació d’un mirador al Castell d’Aitona: prèviament a l’adequació d’aquest espai s’està duent a terme des d’aquesta setmana una intervenció arqueològica a la zona.
  • Renovació de la plaça de la Bàscula.
  • Construcció d’una nova pista d’skate i de dues pistes de pàdel.
  • Instal·lació d’un sistema fotovoltaic a la coberta del Pavelló Poliesportiu que permeti generar electricitat a partir de l’energia proporcionada per la radiació solar. El projecte té un cost de 126.815,53€ i l’objectiu és que l’energia que s’obtingui a través d’aquest sistema se subministri a la resta d’equipaments municipals.
  • Substitució de l’enllumenat públic de tot el municipi: el projecte té un cost de cost 279.217,34€ i consistirà en la substitució de les llumeneres, en la millora dels quadres elèctrics i en l’habilitació d’un nou sistema de control de l’enllumenat públic d’Aitona per tal de millorar l'eficiència i l’estalvi energètic d'aquestes instal·lacions.
Infolleida