Les 327 escales d’ascens al santuari del Sagrat Cor d’Alguaire, el gran repte per als participants de la sisena edició de la trail

09/02/2023

Se celebrarà el dia 19 de febrer en una distància de 15 km i hi haurà també una caminada d’11 km, amb sortida des del pavelló municipal i arribada al Sagrat Cor després de superar 327 escales

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Alguaire, Pilar Serra, i el director de la cursa i membre de l’Associació Lo Makot, Jordi Terrado, han presentat aquest dijous a la sala de premsa de la Diputació la 6a Sagrat Cor Trail, que se celebrarà el dia 19 de febrer a Alguaire.

 

Com ja és habitual, l’organització ha previst dues opcions, la cursa trail de 15 km amb un desnivell positiu de 450 metres, i una caminada d’11 km amb un desnivell de 150 metres. Terrado ha explicat que per la cursa s’han previst dos avituallaments i per la caminada, un. També ha destacat que la major part de participants “són gent del poble” i que les inscripcions ja fa dies que es van tancar.

 

Jordi Latorre ha fet èmfasi en el fet que “en aquest cursa s’ajunten, més que mai, tres de les idees que més defensem des de la Diputació, com són la pràctica de l’esport, el gaudi de la natura i el descobriment i coneixement del nostre patrimoni”.

 

Pilar Serra ha destacat, de la seva banda, que la cursa tira endavant gràcies a la col·laboració i implicació de gairebé tot el poble. També ha posat en valor la feina que fa l’Associació Lo Makot “no només amb l’organització d’aquesta cursa, sinó en la majoria d’activitats que organitzem al poble. La seva participació és fonamental. Mai tenim un ‘no’ de la seva part”.

 

Tal com ha recordat Jordi Terrado, un dels elements diferenciadors de la cursa respecte de les altres són les 327 escales que s’han de superar per arribar al mirador del Sagrat Cor i que la fan molt selectiva. De fet, “té una dificultat alta, no està considerada popular i requereix una bona preparació física”.

 

Malgrat que encara queden alguns dies per a la celebració de la cursa, ja s’ha arribat al topall d’inscripcions, 150 per a la trail i 150 per a la caminada. La inscripció era gratuïta per als menors de 12 anys.

 

Entre els inscrits destaquen, en categoria femenina, Laia Andreu, una especialista en curses de muntanya i component de la selecció catalana de raquetes de neu, amb campionats europeus i del món a les seves esquenes, i la lleidatana Raquel Garsaball, atleta amb bones posicions i registres en curses trail.

 

Com en anteriors edicions, la sortida es farà a les 10.00 hores des del pavelló municipal d’Alguaire i l’arribada, al Sagrat Cor.

 

Infolleida