Leo Bassi, cap de cartell del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge

18/02/2019

La vuitena edició del certamen, que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril, presentarà 19 companyies i 27 funcions, potenciarà, un any més, la presència d’artistes femenines i augmentarà els espectacles d’adults

La 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge tindrà a l’actor i còmic italià Leo Bassi, considerat uns dels millors bufons del món, com a cap de cartell. El certamen, que se celebrarà del 12 al 14 d’abril, presentarà 19 espectacles i 27 funcions i repetirà els escenaris de l’edició de l’any passat.

El director artístic del festival, Magí Valls, destaca que la presència femenina es visualitzarà en l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallassa catalana Marta Renyer, la companyia lleidatana d’espectacles de carrer Sac Espectacles i la nord-americana Laura Herts, considerada una de les pallasses més importants del món.

 

Set espais i oferta familiar

A més de les actuacions, el Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! amplia la seva oferta lúdica amb ‘jocs gegants’, una proposta per a tota la família, en la qual es fomenten els valors humans dels jocs tradicionals.

El certamen està distribuït en set espais: Carrer (on es faran els espectacles itinerants i jocs), Amfiteatre (ubicat en l’anomenat Tossal dels Morts), El Pati de les Escoles, Pavelló, Carrer Nou, Sala d’Actes de l’Ajuntament i La Carpa.

 

Buuuf!!!, un homenatge a la cultura dels pallassos i bufons

El festival, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l’IEI i està adreçat a “tots els públics i adults”. Un altre dels públics del certamen és el professional del món del clown.

El Festival aposta pels joves artistes i les noves promeses. Un exemple és el pallasso Tortelini que, amb només 16 anys, presentarà al Buuuf! el seu segon espectacle.

L’objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles del festival, així com la resta d’activitats programades, són d’entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d’identitat del festival. Segons explica el director artístic, Magí Valls, “El públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves aportacions. Es pot dir que és una fórmula mixta de finançament, una simbiosi entre sector públic i privat”.

Infolleida