L'alcalde d'Almacelles encarrega un estudi per abaratir el preu de l'entrada a les piscines, que reconeix car

18/06/2021

Diu que son de les millors de Lleida, però que el seu manteniment és força costós.

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha expressat al veïnat a través d'una carta pública la seva voluntat d'abaratir els preus de les entrades a les piscines municipals, que demà dissabte s'obren al públic. Per exemple, l'entrada d'un dia per un adult costa 8 euros en cap de setmana o festiu, i 6 en laborable (més informació a les imatges). Ibarz reconeix que són cars, però que tenir unes de les millors piscines de la demarcació és també força costós. Enguany s'han invertit 50.000 euros en la seva posada a punt. I pel que fa als preus, cal desacar també que pels majors de 65 anys són gratuïts. Aquesta és la carta de l'alcalde d'Almacelles:

"S’ha de buscar la fórmula per rebaixar el preu de les piscines municipals d’Almacelles.
Sóc conscient que les nostres piscines figuren entre les millors del nostre territori i això ens omple de satisfacció a tots plegats, però per ser on som es requereixen unes despeses de manteniment elevades: doblem en socorristes i tripliquem l’espai de gespa, de làmina d’aigua i de metres cúbics que quaselvol altra piscina del nostre entorn. I no només això, sinó que tenim més personal de neteja pel tema de la Covid 19, al qual cal afegir el personal als accesos i el personal de manteniment. A tota aquesta inversió en personal –que és bona perquè ens genera llocs de treball–, encara s’han d’afegir els costos en matèria d’energia, productes de manteniment de les piscines, nous sistemes tecnològics per garantir la màxima sostenibilitat de les instal·lacions.... I tot això fa que el preu final es dispari. Dit d’una altra manera, ser a l’elit de les piscines no ens surt gratuït, ni ens en sortirà.
Però també és molt cert que tothom del nostre poble ha de poder gaudir d’aquest esplèndid complex, en especial, les famílies amb els seus nens i nenes, i això passa per fer una revisió dels preus a la baixa. No serà facil, tampoc sé si això pot afectar el nombre de noves inversions pensades per al recinte, però, sigui com sigui, s’ha d’aplicar un reajustament dels preus actuals. Així, doncs, he demanat a l’àrea econòmica de l’Ajuntament, que recalculin i busquin noves modalitats que ens permetin oferir preus més socials a les piscines municipals de cara a la propera temporada.
Amb imaginació i analitzant la situació des de d’altres perspectives es faran múltiples anàlisis de l’estat de la qüestió per extreure’n un diagnòstic i, a partir d’allí, dissenyar uns preus que puguin ser més assequibles.
I disculpeu si aquest cop no he estat prou atent en aquest tema, sobretot quan som en un territori on a l’estiu es passa moltíssima calor.
Passeu un bon estiu."
Infolleida