L'Ajuntament de Torrefarrera enquesta el veïnat sobre com els afecta el Covid-19

12/04/2020

Segona enquesta entre veïns i veïnes per copsar el seu estat d'ànim

L'Ajuntament de Torrefarrera ha endegat una segona enquesta entre la població per saber com l'està afectant la situació de crisi i confinament a causa de la pandèmia de coronavirus i fa aquesta crida:

Des de l’Ajuntament estem al vostre costat i volem saber com esteu afrontant la situació pel #COVID19. Doneu-vos d'alta al Panel de CERES seguint l'enllaç http://bit.ly/panelCeres i responeu l'enquesta.
Teniu temps fins el 14 d'abril
Ajuda’ns per poder-te ajudar millor!

La primera enquesta, a principis d'abril, va generar aquests resultats, segons informa el mateix Ajuntament:

Com està afrontant la ciutadania de Torrefarrera la situació actual provocada per la Covid-19?

Aquí teniu alguns dels resultats de l’enquesta:

Els veïns de Torrefarrera confien poc en la informació publicada a les xarxes socials i del govern d'Espanya i molt més en l'Ajuntament, el govern de la Generalitat i l'OMS.

Les persones consultades suspenen les actuacions i decisions preses pel govern d’Espanya i la Unió Europea. Per contra, valoren de notable les dutes a terme per l’Ajuntament i amb un bé les de la Generalitat.

Els torrefarrerins surten de casa 2,6 dies setmanals de mitjana, principalment per anar a comprar i prenent algunes mesures de protecció.

La meitat de les llars tenen alguna persona que continua treballant fora, prenent moltes de les mesures de protecció aconsellades.

Els veïns de Torrefarrera no manifesten estats d’ànim extrems, tot i que existeix un nivell una mica més elevat d’ansietat i tristesa-depressió que a nivell català.

Es percep que el confinament encara durarà una mitjana de 36 dies més, situant-se la seva fi cap a principis de maig.

Es té un elevat nivell de preocupació tant per la salut com l’economia, sensiblement més alt que a Catalunya, i principalment en relació a la societat en general més que no pas en un mateix. La preocupació augmenta quan es tenen persones dependents o de població de risc a la família més propera, sent moltes les persones que estan en aquestes situacions. Per contra, són molt poques les llars amb persones infectades.

Informe complet en aquest enllaç: http://ow.ly/tNr750z6m2c



 

Infolleida