La setzena edició de la Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida incorpora una Trail

22/01/2024

Tindrà lloc el 4 de febrer i els participants optaran també a participar en les tradicionals distàncies de 6,5 i 10 km, a més de les curses infantils i una caminada de 10 km i espera més de 700 participants

El diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez; l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep J. Solsona; i el president de l’Associació Esportiva Cultural (AEC) Puigverd de Lleida, José Pérez, han presentat aquest dilluns la 16a Cursa de la Serra que acollirà el municipi de Puigverd de Lleida, el 4 de febrer, en les distàncies de 6,5 i 10 km, una caminada de 10 km, i la novetat de la primera Trail, de 13 km. També hi han assistit la tinent d’alcaldessa, Úrsula Barrufet; el segon tinent d’alcalde, Cosme Batlle, i el diputat Jaume Ars.

 

L’organització espera superar 700 atletes, dels quals 400 són de la cursa, 200 de la caminada i un centenar de les curses infantils, a més de prop d’un centenar de voluntaris. La gran novetat d’enguany és la incorporació d’una cursa trail, de 13 km i 200 metres de desnivell positiu, en la que s’han inscrit 150 participants “i que discorre per corriols, després que el recorregut es desviï a peu de la Serra, i que recorda molt als paisatges del Pirineu”, ha explicat José Pérez. Es tracta d’una cursa de les sis curses que formaran part del primer circuit de curses de Ponent de Trail.

 

Tot i que les inscripcions es van tancar el passat dia 21 de gener, la organització ha prorrogat el termini, tot i que, a partit d’ara, aquelles persones que s’inscriguin no rebran l’obsequi previst per la present edició.

 

Enguany, la organització col·labora amb l’Associació AREMI, col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

 

La prova està organitzada per l’Associació Esportiva i Cultural (AEC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigverd de Lleida i la Diputació de Lleida. Les curses de 6,5 i 10 km són puntuables per a la Lliga Interclubs Terres de Ponent.

 

Òscar Martínez ha destacat que “des de la Diputació apostem per activitats, com aquesta, que promocionen els hàbits saludables, vinculats a l’activitat física, i que ho fan de manera que hi pugui participar gent de totes les franges d’edat”.

 

La cursa de 6,5 quilòmetres és molt plana i discorre per camins propers a Puigverd, en especial per la banqueta del Canal d’Urgell. Pel que fa a la de 10 km, passa pels voltants del parc de Mas de Melons amb una pujada de 80 metres en un tram d’1,5 km, considerat el més exigent del recorregut. El trajecte de la cursa llarga és d’un 60% d’asfalt i la resta per camins de terra, amb sortida i arribada al camp de futbol. Pel que fa a la caminada, aquesta es desenvolupa en el sentit invers de les curses.

 

Finalment, Josep Solsona ha incidit en la importància de la implicació de la gent del poble, tant a l’hora de preparar els entrepans pels participants, com en el talls de camins i implicació directa en tot el ventall d’activitats organitzatives que es deriven de la celebració de la cursa.

Infolleida