La Marxa Popular del Segrià aplega 1.900 participants tot i la pluja

08/04/2018

La Marxa Popular del Segrià ha fet honor un any més a la seva condició de ser una de les cites més multitudinàries del calendari lleidatà. Ho ha aconseguit en aplegar aquest diumenge 1.900 participants que han desafiat la pluja en la que era la desena edició d’una jornada que s’ha desenvolupat enmig d’espais singulars del nostre territori com són l’horta de Lleida i la Timoneda d’Alfés.

Els participants tenien diferents opcions: podien optar entre l’anomenat Calàndria, de 14 kilòmetres, que conduïa fins als peus del Tossal de Pedrós; el recorregut Ganga (22 km), que oferia una forma diferent d’arribar a la Timoneda; i el recorregut Xurra (34 km), que ha estat redissenyat per fer-lo més atractiu encara i que incorporava el component ‘memòria històrica’ a la marxa perquè ha permès als participants entrar dins del Polvorí d’Alfés, a més de creuar espais tan singulars com el riu Set o el poble d’Alfés. Les tres rutes incloïen l’opció de pujar dalt del Tossal de Pedrós.

Tres distàncies, doncs, que es podien fer caminant o corrent, a un ritme lliure, en una cita no competitiva, plena de valors i pensada per compartir.

La Marxa Popular del Segrià també ha inclòs un repte propi de caràcter solidari, ja que els participants han pogut descarregar-se l’aplicació desenvolupada des de la Càtedra DOTS de la UdL que, amb el nom de O10k (#Objectiu10000), vol combatre el sedentarisme amb reptes i premis.

InfoLleida