La Marxa de Tardor del Baix Set torna a oferir quatre distàncies en la setena edició

03/11/2023

Se celebrarà el dia 12 de novembre, amb sortida i arribada a Sudanell

El diputat Jordi Verdú; l’alcalde de Sudanell, Eduard Oró; l’alcalde de Montoliu de Lleida, Eduard Murgó, i el director de la cursa, Josep Ramon Mòdol, han presentat aquest divendres la setena edició de la Marxa de Tardor Riu Set-Memorial Isidre Oró, que se celebrarà el 12 de novembre, pels termes municipals de Montoliu de Lleida i Sudanell en les distàncies de 9, 15, 20 i 25 km. També hi ha assistit el regidor de Cultura de Sudanell, Miquel Àngel Roman.

 

Com en anteriors edicions, la marxa consta de quatre recorreguts. El més assequible i enfocat clarament a les famílies, tal com ha explicat Josep Ramon Mòdol, és la ruta Puput (ruta blava), de 9 km, que transcorre pels municipis de Sudanell i Montoliu de Lleida. La segona distància és la ruta Esplugabous (ruta verda), de 15 km, la que acostuma a tenir més participació, i que també es mou pels municipis de Sudanell i Montoliu de Lleida; mentre que la ruta Cigonya (ruta groga), de 20 km, i la ruta Milà Negre (ruta vermella), de 25 km, són les destinades a aquells participants avesats a les marxes i amb alguns elements de més dificultat. En el cas de la ruta Cigonya abraça també el municipi de Sunyer, i la Milà Negre, arriba també als municipis d’Alfés i Albatàrrec

 

Eduard Murgó ha posat especial èmfasi en el fet que es tracti d’un esdeveniment que s’organitza de forma col·laborativa, mentre que Eduard Oró ha centrat la seva intervenció a recordar la figura del seu pare, Isidre Oró, de qui es farà el Memorial, mort l’any passat, una persona molt activa i entregada en aquest àmbit.

 

Jordi Verdú ha remarcat que no es tracta només d’un tema esportiu, sinó que ajuda a la promoció del territori, a descobrir nous paisatges i a promocionar el turisme i la gastronomia.

 

A hores d’ara hi ha uns 300 inscrits, tot i que l’organització espera arribar a les xifres de l’edició passada, amb prop de 600 participants.

 

Els quatre recorreguts transcorren per pistes de terra i asfaltades, amb trams de sender i fora pista. Les rutes estaran senyalitzades amb indicadors, però també amb guix i cinta. Els indicadors variaran de color segons la ruta (blau, verd, groc i vermell), que coincidiran amb el color de les polseres que es repartiran com a acreditació.

 

Depenent de la distància a recórrer, les sortides es faran escalonades. Així, els participants a la marxa de 25 km sortiran, des del costat de la sala de ball de Sudanell, a les 7.30 hores; els de la de 20 km, a les 8.00 hores; els de la distància de 15 km ho faran a les 8.30, i els de la curta, a les 9.00 hores.

 

La cursa, que sempre s’ha caracteritzat pel seu vessant solidari, tornarà a implicar-se en la recollida de fons, amb aportacions voluntàries per a ASPROS i el Banc dels Aliments.

 

La marxa no té caire competitiu i forma part de marxa.cat, el circuit de marxes saludables de les comarques de Lleida.

 

Les inscripcions es poden fer a www.iter5.cat i als webs dels ajuntaments de Sudanell i Montoliu de Lleida.

Infolleida