La IV Festa de l’Esport d’Alcarràs destaca la contribució de les entitats a la formació en valors dels infants

30/11/2019

L’Associació Excursionista l’Aspardenya s’endú 4 dels 14 reconeixements de la gala, que ha estat presidida pel Secretari General de l’Esport de Catalunya, Gerard Figueras

Alcarràs ha celebrat aquest divendres la IV Festa de l’Esport, en la qual el Patronat Municipal d’Esports ha reconegut públicament la trajectòria i la tasca esportiva d’atletes, entitats i col·laboradors dels 22 clubs que formen part del Patronat i que sumen un conjunt de 1.300 esportistes.

En concret, al llarg de la gala, que ha estat presidida pel Secretari General de l’Esport de Catalunya, Gerard Figueras, s’han repartit 8 premis i 6 mencions, d’un total de 47 nominats pels premis i 31 per a les mencions, i 4 més per al premi especial de l’Ajuntament. A nivell de reconeixements, l’entitat que ha acaparat més premis i mencions ha estat l’Associació Excursionista l’Aspardenya, que s’ha endut 4 dels 14 que s’han lliurat, a la festa que s’ha dut a terme al Centre Cultural Municipal Lo Casino de la capital del Baix Segrià.

La regidora d’Esports, Ester Ibars, ha posat en valor a l’esport base d’Alcarràs, del qual ha destacat “el seu compromís amb la formació dels nostres infants i joves. Parlar d’Esport de base a Alcarràs és parlar de futur, de cohesió i de valors, ja que les nostres entitats esportives, les directives i els formadors i formadores els faciliten l’aprenentatge social, afavoreix valors com esforç, repte personal, autoconeixement, disciplina, la responsabilitat, fortalesa, paciència, perseverança, control, motivació, constància, tolerància, confiança, generositat, disciplina, col·laboració, esperança i respecte als altres, entre altres grans coneixements essencials per a la vida”.

Al seu torn, l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, ha remarcat el potencial esportiu d’Alcarràs, que s’ha posat de manifest aquesta nit, així com els lideratges i exemples de treball en equip esportius que hauríem de saber exportar a altres àmbits, com la unió que ha generat, entre els 7 municipis fundadors, l’Escola de Futbol Baix Segrià, especialment en la transmissió de valors nobles que ens milloren com a societat”.

Abans de començar el lliurament de premis, s’ha llegit el manifest del món de l’esport contra la violència masclista i s’ha agraït la participació en l’acte del representant territorial de l’Esport, Joan Segura; del president del Consell Esportiu del Segrià, Joan Ramon Vidal; del president de la Taula Assessora de l’Esport de Catalunya, Josep Maldonado; de l’exrepresentant territorial de l’esport a Lleida, Josep Ma Roy; i a dos esportistes lleidatans exemplars, l’Eva Ledesma i l’Aleix Porras, entre altres.

 

Relació de premiats 2019

  1. Premi Alzina a l’esportista femení infantil: Helena Rosas, del Club Futbol Sala Ponent Alcarràs.
  2. Premi Alzina a l’esportista masculí infantil: Artur Rodríguez del Club Gimnàstic Alcarràs.
  3. Premi Alzina a l’esportista femení: Núria Morreres i Esther Quílez, de l’Associació Excursionista l’Aspardenya d’Alcarràs.
  4. Premi Alzina a l’esportista masculí: Albert Dolcet, de l’Associació Atlètica Maiparem d’Alcarràs.  
  5. Premi Alzina a l’entrenador/a: Josep Ma Espasa com a entrenador del Futbol Club Alcarràs A.
  6. Premi Alzina a l’equip esportiu: Futbol Club Alcarràs A.
  7. Premi Alzina al club esportiu: Associació Excursionista l’Aspardenya d’Alcarràs.
  8. Premi Especial de l’Ajuntament d’Alcarràs: Anna Casquero.              
  9. Menció Especial de l’Ajuntament d’Alcarràs, a títol pòstum: Carlos Carrasquer.
  10.  Menció Especial de l’Ajuntament d’Alcarràs: Núria Ribes.
  11.  Menció Alzina al Mecenatge Esportiu: Novetats Moliner.
  12.  Menció Alzina a la Promoció de la Base Esportiva: Associació Atlètica Maiparem Alcarràs.
  13.  Menció Alzina a la Trajectòria Esportiva: Diego Alejandro Tamayo, de l’Associació Excursionista l’Aspardenya d’Alcarràs.
  14.  Menció Alzina a l’Organització i/o Tasca Directiva: Jordi Giralt, de l’Associació Excursionista l’Aspardenya d’Alcarràs.
Infolleida