La Diputació de Lleida participa en la cloenda de la Jornada Tècnica de Boví de Carn d’Alcarràs

24/10/2019

El vicepresident Ferran Accensi assisteix al dinar de degustació de vedella que tanca aquesta jornada organitzada per l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha participat aquest dijous en el dinar de degustació de vedella que ha servit com a cloenda de la 21a Jornada Tècnica de Boví de Carn, celebrada durant tot el matí a Alcarràs.

L’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs és l’organitzadora d’aquesta activitat que és un punt de trobada per al sector ramader. L’àpat ha tingut lloc al restaurant Palermo i, a més de Ferran Accensi, hi han assistit, entre altres, Pablo Bernados, secretari adjunt de Productos Ganaderos (MAPA); Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs; Rubén Manonelles, president de l’associació; i Ricard Gòdia, president d’Asoprovac Catalunya.

Accensi ha volgut manifestar de nou el suport de la Diputació de Lleida als organitzadors de la jornada, l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, destacant que totes les iniciatives que porten a terme al territori tenen com a objectiu “millorar la qualitat de producció de la carn de boví”.

Al llarg del matí, els participants en la jornada han ofert un retrat de l’estat del sector, dels mercats, dels aspectes rellevants de la nova PAC i, sobretot, s’ha posat en valor l’activitat ramadera i els seus treballadors i empresaris. S’ha fet un especial esment del tema de les emissions de les explotacions ramaderes espanyoles, sensiblement inferiors a les que emeten altres sectors, com el transport o la indústria, un fet malgrat el qual s’ha expressat el compromís per seguir apostant per les energies renovables i per la minimització del consum d’aigua. Tot plegat sense oblidar el paper de la ramaderia com a factor dinamitzador de l’economia del territori i com un element clau en la lluita contra la despoblació de les zones rurals.

Infolleida