La desena edició de la Xallenge David Duaigües d’Almatret espera arribar als 600 inscrits

26/02/2019

La cursa se celebrarà el dia 10 de març amb dos recorreguts, de 41 i 22 quilòmetres, i se separa, per primer any, de la cursa de Seròs

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimarts a la roda de premsa de presentació de la X Xallenge David Duaigües-Almatret, que se celebrarà el dia 10 de març a Almatret. La presentació ha comptat també amb les intervencions del tinent d’alcalde d’Almatret, Evarist Giralt, i del representant de l’organització, Benjamí Quiroga.

 

Els inscrits opten per dos recorreguts, un de llarg de 41 km i un desnivell positiu de 1.100 metres; i un de curt, de 22 km i un desnivell positiu de 450 metres. Segons Quiroga, membre del Club Ciclista i Excursionista Almatret, tot i tractar-se d’una marxa no competitiva, molts dels inscrits s’ho prenen com a entrenaments de cara a curses que sí puntuen, ja que els agrada passar pels tossals i els corriols –alguns d’ells força tècnics i de gran desnivell- que fan el recorregut més interessant.

 

Els organitzadors esperen arribar als 600 inscrits, batent un record que han anat superant any rere any. En aquest sentit, Evarist Giralt ha explicat que la Xallenge aporta més coses que la pròpia cursa –que no és competitiva-, ja que permet que els participants i els acompanyats gaudeixin de la natura, així com del museu a la pagesia i el museu de la pedra.

 

Francesc Sabanés ha recordat que Almatret i el seu entorn és una zona que val la pena visitar, perquè té entorns protegits de flora i fauna, i això combinat amb la pràctica esportiva ho fa una barreja molt atractiva per als visitants.

 

L’organització vol donar, en el desè aniversari de la celebració de la marxa, una notorietat especial a l’efemèride, per la qual cosa enguany es lliura un mallot commemoratiu als participants. Així, recordant la figura de David Duaigües, tristament desaparegut el mes de juliol del 2009 en l’incendi d’Horta de Sant Joan, han explicat que hi haurà activitats paral·leles al costat del circuit durant la celebració de la jornada.

Infolleida