La Cursa i Caminada Solidària d’Artesa de Lleida per la Marató de TV3 espera la inscripció de 600 participants

28/11/2023

Compleix l’onzena edició i se celebrarà el dia 3 de desembre en les distàncies de 5,5 i 10,5 quilòmetres

El diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez; l’alcaldessa d’Artesa de Lleida, Mariona Rebull, i el representant de l’AE Superbé i dinamitzador de la cursa, Ramon Farré, han participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de l’onzena edició de la Cursa i Caminada Solidària d’Artesa de Lleida per la Marató de TV3, que se celebrarà el dia 3 de desembre, en les distàncies de 5,5 i 10,5 quilòmetres.

 

“La cursa té un marcat caire solidari”, ha reconegut Òscar Martínez, “ja que, des dels seus inicis, ha col·laborat amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la salut sexual i reproductiva”.

 

L’organització donarà el 50% de la recaptació (entre 2.000 i 3.000 euros) a la marató, tenint en compte que la inscripció és de 10 € per participant.

 

Quant als recorreguts, Ramon Farré ha assenyalat que “passen per la part oest del terme, entrant, fins i tot, una mica al terme municipal de Lleida. Transcorren per un paisatge típic del Segrià Sud, el del canal, i també per les planes del secà, pel damunt d’aquest, amb vistes a la Seu Vella, les planures d’Alfés i, fins i tot, els secans d’Aspa”. A més, ha recordat que hi haurà curses per a tot tipus d’edats, des de nens i nenes de 5 anys fins a adults.

 

La sortida i l’arribada estaran ubicades al passeig de Sant Ramon. Les caminades es posaran en marxa a les 9.30 hores, i les curses a les 10.00 hores.

Com en anteriors edicions, la cursa serà puntuable, en les dues distàncies, per a la Lliga Ponent.

 

Mariona Rebull ha catalogat la cursa com “un referent a la comarca, perquè cada any hi ha una gran afluència de públic”, i ha felicitat l’Associació Superbé pel muntatge que fan de l’esdeveniment.

 

Els organitzadors esperen uns 600 participants, entre els 400 de les caminades i 200 de les curses. Caminadors i atletes faran el recorregut en un sentit o en un altre, en funció de la modalitat que hagin triat, per tal de no destorbar-se. Des de l’organització han assenyalat la participació d’una seixantena de voluntaris com a “indispensable” per a la celebració d’aquesta activitat.

 

S’han previst avituallaments sòlids i líquids durant el recorregut, xocolatada en finalitzar la caminada i esmorzar per a tots els corredors, a més d’un obsequi de la prova a tots els participants. També hi haurà servei de guarda-roba i dutxes per a tots els participants, per als quals a més s’habilitarà una zona de pàrquing. Com a novetat, enguany, el jovent del poble muntarà una barra solidària.

 

Les inscripcions es tancaran el dia abans de la cursa. La participació en les curses infantils és gratuïta i no cal inscriure-s’hi.

 

Per a més informació: http://www.cursasolidaria.artesalleida.cat/.

Infolleida