La Cursa de la Barca, 13è Memorial Ramon Blanch, escalfa motors

22/11/2022

Se celebrarà a Vilanova de la Barca el dia 27 de novembre en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres

El diputat Joan Gilart, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova de la Barca, Albert Solsona, i el CEO d’XT Sport Events, Xavi Thai, han presentat aquest dimarts la Cursa de la Barca, que se celebrarà en aquest municipi el dia 27 de novembre en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres.

 

Joan Gilart ha manifestat la seva satisfacció per l’empenta d’Ajuntament i organitzadors en la celebració d’aquesta cursa i els ha felicitat pel nombre d’inscrits que s’esperen. “Heu pensat molt en aquella gent que hi pot participar de manera directa o indirecta, ja siguin joves o grans”, ha dit.

 

Segons ha explicat Xavi Thai, “la cursa se celebrarà en un tipus de terreny en el qual predominen els camins de terra amb un 85% del total i només un 15% per asfalt. Es tracta d’un recorregut en què els inscrits a la cursa llarga faran dues voltes i és marcadament urbà, ja que dos dels deu quilòmetres es faran pel nucli urbà”. De fet, es va veure que el recorregut previ per on es volia fer la cursa no estava en condicions, després de dos anys de no fer-la, en tractar-se d’un tram del trajecte força humit i inundable. Thai també ha explicat que, enguany, es retirarà el número u de la cursa i es lliurarà a la família de Ramon Blanch, per homenatjar-lo.

 

El Memorial és una prova puntuable per la Lliga de Ponent, i s’espera una participació d’uns 250 atletes, sense comptar els qui prendran part a les curses infantils, que es faran una vegada hagin finalitzat les curses oficials i no tindran caire competitiu.

 

Com ja ha passat en anteriors edicions, els organitzadors comptaran amb la participació activa de 80 voluntaris, bàsicament jovent del poble i estudiants del Cicle d’Esports de l’Institut Joan Oró.

 

Albert Solsona ha fet especial incidència en la figura del desaparegut Blanch, una persona molt lligada al món de l’esport al municipi i que va ser molt actiu en activitats que s’organitzaven al poble. “No podíem deixar escapar, un any més, l’esperit esportiu i el record d’en Ramon Blanch. Una persona molt activa i dinàmica en el món de l’esport escolar que va tenir una gran implicació educativa i esportiva, inculcant valor. Va fer que els nens i nenes del poble s’impliquessin en l’esport i l’estimessin”.

 

Els trofeus han estat elaborats pels alumnes de les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida. En aquesta vessant social, l’organització també ha demanat a Sant Joan de Déu que faci l’avituallament de la cursa llarga en el punt dels cinc quilòmetres. D’altra banda, Thai ha anunciat també que, a final d’any, en funció de la recaptació, es farà una aportació a l’IRB.

 

L’organització ha previst que les curses comencin a les 10.00 hores i que les infantils ho facin a les 12.00 hores, una vegada finalitzades les anteriors.

 

Infolleida