Gairebé una cinquantena de persones troba feina amb la borsa de treball activada per Biolab Baix Segrià

30/11/2021

Biolab Baix Segrià, el projecte de transformació econòmica i identificació de noves oportunitats de generació de riquesa que impulsen vuit consistoris del Baix Segrià amb la bioeconomia circular sostenible com a eina, ha ajudat a trobar feina a una cinquantena de dones i homes gràcies a la borsa de treball que difon ofertes mitjançant les xarxes socials del mateix projecte Biolab i l’E-Bando i les xarxes dels ajuntaments que impulsen el projecte. Des de principis d’any, s’han tramitat 31 ofertes per cobrir 47 llocs de feina.

Un total de 47 dones i homes han trobat feina durant tot el que va del 2021 gràcies a la borsa de treball que el projecte Biolab Baix Segrià va activar el passat 2020. Des del gener, i mitjançant la pàgina a Facebook del projecte i les xarxes socials dels vuit ajuntaments (Almenar, Torres de Segre, Albatàrrec, Alcarràs, Seròs, Soses, Sudanell i Montoliu de Lleida) que participen, s’ha donat difusió a 32 ofertes laborals per a cobrir aquests 47 llocs de feina. Gràcies al sistema, les persones treballadores del Baix Segre, poden conèixer mitjançant els canals d’E-Bando dels diferents consistoris i les seves xarxes socials quines necessitats de professionals sorgeixen al seu entorn immediat i les empreses poden accedir de manera gratuïta a un volum molt més gran de candidats. Tot plegat, estalvia temps i esforç a l’hora de dur a terme tasques tan importants i complexes com cercar feina o cercar treballadors.

“El mecanisme és molt senzill i, alhora, molt efectiu: les empreses contacten amb nosaltres mitjançant el nostre Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local a través del correu [email protected] o el 973790004 i les ofertes es publiquen primer a les xarxes de Biolab Baix Segrià i, després, als canals d’E-Bando i les xarxes de l’Ajuntament d’Alcarràs i els altres consistoris. Primer es va començar amb ofertes només d’Alcarràs però, ara, des del gener d’enguany, ens arriben ofertes de tot el territori i es comparteixen. Pràcticament cada setmana es publica una oferta nova i les treballadores i treballadors contacten directament amb les empreses que publiquen les ofertes. És un sistema àgil i, particularment, des del consistori estem molt satisfets, perquè el volum d’ofertes ens demostra que a Alcarràs hi ha iniciativa i impuls econòmic tot i la situació econòmica que ens ha deixat la pandèmia”, explica l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica d’Alcarràs, Jordi Janés.

Cursos per treballadors

La feina que, en matèria de foment de l’ocupació, es desenvolupa des de Biolab Baix Segrià inclou també cursos gratuïts per persones treballadores i desocupades sobre matèries com ara el Màrqueting Digital i l’Analítica Web, el Comerç Electrònic o Promoció i Negoci a Xarxes Socials Agricultura Ecològica, Anglès o Manipulació i Aplicació de Fitosanitaris. Des del 2020, prop d’un centenar de persones d’Alcarràs i els altres set municipis que formen part del projecte han pogut ampliar la seva capacitació professional amb aquests cursos.

Infolleida