Festa piragüística al Segre

31/08/2022

Prop de 400 persones van participar en la jornada, que tornava després de dos anys sense poder fer-se per la pandèmia | El lleidatà Saúl Craviotto va ser l'encarregat de començar la competició

El piragüisme va viure diumenge una gran festa amb la celebració de la cinquena edició del Descens del Segre, una activitat que va superar l’escassetat d’aigua i que tornava després de dos anys sense poder fer-se per la pandèmia. Prop de 400 persones van prendre part a la jornada, entre el descens popular i la competició que s’estrenava aquest any. L’olímpic Saúl Craviotto va iniciar la jornada, va rebre un bany de masses i va firmar autògrafs i es va fer fotos.

El recorregut, de 15 km, va començar a Torres de Segre i va arribar a Seròs, passant per Soses i Aitona. Aquest any hi havia l’opció d’allargar-lo 10 km més fins a la Granja d’Escarp, cosa que van fer una trentena de participants. El descens va començar amb el campionat de Catalunya de riu esportiu.

El Sícoris Club va ser el guanyador. En segon lloc va quedar el Nàutic Lleida i en tercer lloc es va classificar el Club de Piragüisme de Balaguer. Els campions en la modalitat K1 van ser Ares Izard en la categoria femenina sub-55, Òscar Segués en la mateixa categoria masculina i Jose Siegrist com a veterà.

En la modalitat K2 sub-55 van guanyar Manuel i Víctor Craviotto. Els veterans vencedors van ser Rosendo Mesalles i José Pintado, i en la modalitat mixta van guanyar Montserrat Herrera i Rafael Herrera. Finalment, en la categoria RR, Laura Miralles i Iker Zaballos.

La sequera no va posar en perill el descens, ja que es va deixar anar aigua per apujar el cabal dels 5 metres cúbics mínims fins als 17. “Al matí estàvem espantats perquè l’aigua no arribava, però el cabal va pujar i vam poder celebrar la jornada”, va dir Joan Companys, regidor d’Esports de Torres de Segre.

DAVID FIGUEROLA